AppleGüncel Teknoloji HaberleriiOS

iPhone 15 USB-C Kabloları Beklentilerin Altında Kalabilir

Yeni bir rapora göre iPhone 15 USB-C kabloları hâlâ USB 2.0 aktarım hızlarına sahip olabilir. Son gelişmelere göz atalım…

Apple‘a yakın kaynaklara göre standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde USB-C bağlantı noktalarına geçilmesine rağmen veri aktarım hızlarında herhangi bir artış yaşanmayacak. 

Apple cephesinden sızıntılar aktaran Majun Bu, iPhone 15 kutularındaki Type-C kablolarının, Lightning kablolarına benzer şekilde maksimum 480 MBps hıza ulaşan USB 2.0 hızlarını destekleyeceğini ortaya çıkardı. Bu kablolar 1,6 metre uzunluğunda, 16 pimlidir ve MFI sertifikasına (iPhone/iPod/iPad için üretilmiştir) sahip değildir.

Öte yandan iPhone 15 Pro modellerinin daha hızlı USB-C aktarım hızlarını desteklediğine dair iddialar mevcut. Apple analisti Ming-Chi Kuo, Pro modellerinin “en azından” USB 3.2 veya Thunderbolt 3’ü destekleyeceğini belirtiyor. Karşılaştırmalı olarak, iPad Pro’nun Thunderbolt bağlantı noktası 40 Gbps’ye kadar hızlar sunarken giriş seviyesi iPad’in USB-C’si 480 Gbps ile sınırlandırılmıştır.

iPhone 15 Pro modellerindeki iyileştirilmiş veri aktarım hızları, standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’a kıyasla videoların ve diğer dosyaların daha hızlı aktarılmasına olanak tanıyacak.

Daha önceki raporlara göre her iPhone 15, Lightning kablosunun yerine daha sağlam, %50 daha uzun örgülü bir Type-C şarj kablosu içerecek. Raporlar, bu kabloların siyah, beyaz, sarı, mavi ve turuncu dahil olmak üzere potansiyel yeni iPhone renkleriyle uyumlu olacağını öne sürüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu