Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 13 mini Tanıtıldı, İşte Apple’ın Yeni Cep Herkülü

Apple’ın yeni minisi karşınızda. iPhone 13 mini artık resmi. Küçülen çentik ve yeni kamera tasarımıyla iPhone13 mini karşınızda…

Yılın en çok merak edilen telefon serisi iPhone 13 ailesinin tanıtımı başladı. Bu haberimizde iPhone 13 mini modeline göz atacağız. Söze tasarımdan başlayacak olursak; yeni iPhone mini bir kez daha 5.4 inç büyüklüğünde ve Super Retina XDR OLED ekrana sahip. 800 nit parlaklığa sahip bu ekran, serinin önceki modeliyle kıyaslandığında % 28 daha parmak. Ekran ayrıca gün ışığında 1200 nit parlaklığı da görebiliyor.

iPhone13 mini beklendiği gibi Apple A15 Bionic işlemcisinden güç alıyor. 5nm üretim sürecine sahip olan ve üzerinde 17 trilyon transistör bulunan işlemci, CPU tarafında %50, GPU tarafında ise %30 daha güçlü.  Apple her zamanki gibi telefonun RAM birimini açıklamadı. Fakat telefonun RAM’i kısa süre içerisinde inceleme videolarında karşımıza çıkacaktır. Beklentimiz 4GB olacağı yönünde.

iPhone13 mini’de sadece kamera tasarımı değil, sensörler de önemli ölçüde geliştirilmiş görünüyor. Telefondaki iki kamera 12 megapiksel çözünürlüğünde. 12 megapiksel geniş açılı sensör f/ 1.6 diyafram açılığına sahip. Apple’ın geniş açılı kameraları her zaman için başarılı olmuştur. Bu modeldeki kamera şimdi %50 daha fazla ışık alıyor. Videoda sektöre yön veren Apple, video tarafında sinematik çekim modunu yeni iPhone’lara getiriyor.  Dolby Vision HDR ile çekim de yine yeni iPhone’larda yer almayı sürdürüyor. Diğer kameramız ise ultra geniş açılı. f/2.4 diyaframa sahip olan kamera 120 derece görüş açısı ile geliyor.

Apple her zamanki gibi yeni iPhone’larda pil kapasitesine de değinmiyor. Bunun yerine önceki modelle kıyasla ne kadar bir gelişim sağlandığı belirtiliyor. Apple’ın iddiasına göre iPhone13 mini, iPhone12 mini’den 90 dakika daha uzun pil süresine sahip.

Ve gelelim fiyata. iPhone13 ve iPhone13 mini modellerinde 64GB modeli yok. Bunun yerine telefonlar 128GB’dan başlıyor. Sevindirici olan gelişme fiyatların geçen yıla göre artış göstermemesi. iPhone13 mini’nin 128GB modlei 699 $ başlangıç fiyatına sahip.

iPhone 13 mini modelinde yenilikler neler?

  • Ön tarafta daha küçük çentik
  • HDR içeriği için %28 daha parlak ekran
  • Daha büyük kamera sensörü
  • Yeni işlemci
  • Biraz daha büyük pil
  • Temel modelde depolama artışı (128GB)
  • Acil durumlar için uydu bağlantısı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu