AppleiOSiPhone

iPhone 15, Dinamik Ada ve Büyüyen Ekranıyla Karşınızda

iPhone 15 ile birlikte radikal değişimlere hazır olan. Dinamik adaya sahip olacak telefonda ekran 6.2 inç seviyesine çıkacak.

iPhone 15 serisi ete kemiğe bürünmeye başladı. 15 Pro’nun ardından şimdi de standart modelin 3D CAD dosyaları yayınlandı. Sızdırılan görseller, merakla beklenen telefonun tasarımında ve teknik özelliklerinde önemli değişiklikler olacağını gösteriyor.

iPhone 15’le birlikte artık çentiğe tamamen veda edeceğiz. Serinin önceki Pro modellerinde yer alan “Dynamic Island” özelliği çentiğin yerini alacak. Apple, ön kamera ve Face ID sensörlerini ocal şeklinde bu alan üzerine konumlandırıyor.

iPhone 15 Daha Büyük Ekran Sunacak

CAD dosyaları ayrıca iPhone 15’in daha büyük bir ekrana sahip olacağını onaylıyor. Önceki modellerde 6.1 inç olan ekran boyutu iPhone 15’te 6.2 inç seviyesine çıkarılacak.

Standart iPhone, klasik çift kamera kurulumunu korumaya devam ediyor. Kameralar bir kez daha çapraz konumlandırılıyor. Buradaki en önemli gelişme iPhone 14 Pro serisindeki 48 megapiksel sensörün bu defa standart iPhone’lara gelecek olması.

Yeni iPhone’larda USB-C’ye Geçiliyor

CAD dosyaları ayrıca, iPhone 15’in şarj bağlantı noktası olarak USB-C’yi benimseyeceğini gösteriyor. Merak edilen yeni bağlantı standardıyla birlikte şarj değerinde bir hızlanma olup olmayacağı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu