Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriKatlanabilir Telefonlar

En Ucuz Katlanabilir Telefonda İsim Yeniden Değişti

Katlanabilir telefonlardaki sonraki inovasyon ucuzlatma çabası olacak. Nubia Flip'in ardından pazarda yeni bir oyuncu: Blackview Hero 10

Nubia Flip, Şubat ayında yalnızca 499 dolardan başlayan fiyatıyla dünyanın en ucuz katlanabilir akıllı telefonu olarak duyuruldu. Ancak Blackview’in Hero 10’u mayıs ayında piyasaya sürmesi planlandığı için saltanatı çok kısa ömürlü olacak gibi görünüyor ve bu sadece 399€’ya mal olacak, bu da mevcut döviz kuruyla 425$’a karşılık geliyor. Elbette fiyatlandırma çeşitli bölgelerde farklılık gösterebilir, ancak Blackview Hero 10 modelinin gerçekten de nubia Flip’ten daha ucuz olacağı ve aynı zamanda dikey katlanabilir bir telefon olduğu oldukça açık görünüyor.

Görünüşe göre nihayet uygun fiyatlı katlanabilirlerin boş bir hayalden daha fazlası olduğu bir yere ulaşıyoruz. Elbette bu fiyata teknik özellikler amiral gemisi seviyesinde olmayacak. Ve yine de, burada ve oradaki birkaç tavizi görmezden gelebilirseniz kesinlikle kötü değiller.

Blackview Hero 10, 1080×2560 çözünürlüğe ve 60 Hz yenileme hızına sahip 6,9 inçlik ana esnek AMOLED ekrana sahip ve Blackview özellikle bu yenileme hızını kullanmanın fiyatı düşük tutmaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Cihaz açıldığında 8,8 mm inceliğe ve 198 gram ağırlığa sahip.

Ana arka kamera 108 MP çözünürlüğe sahip ve ayrıca 8 MP ultra geniş kamera da var. Selfie’ler için 32 MP’lik bir ön kamera elde edersiniz. Telefon, MediaTek’in 5G’yi desteklemeyen Helio G99 SoC’si tarafından desteklenmekte, dolayısıyla yalnızca 4G ağlarıyla sınırlısınız. Hero 10’da 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı bulunuyor.

Ne yazık ki cihaz, Android 13’ü çalıştıracak ve Android 14’ün geçen sonbaharda piyasaya sürüldüğü göz önüne alındığında, bu, 2024’ün ortalarında pek çok kişi için kabul edilemez olabilir. Bununla birlikte, 45W hızlı kablolu şarjı var, ancak Blackview pil kapasitesini bir sır olarak tutuyor, bu da bir tür habercisi gibi görünüyor – bunun çok büyük bir hücre olmadığını varsayıyoruz.

Biraz daha fazla para karşılığında, nubia Flip yenileme hızını 120 Hz’e yükseltiyor, 5G’yi de destekleyen ancak daha düşük çözünürlüklü bir ana kameraya ve yarım RAM ve depolama alanına sahip olan daha yetenekli Snapdragon 7 Gen 1 SoC’yi kullanıyor. Dolayısıyla bu ikisi arasında seçim yapmak, kişisel olarak hangi özelliklere daha çok değer verdiğinize bağlı olacaktır. Nubia Flip aynı zamanda Android 13’ü de çalıştırıyor, yani bu aralarında belirleyici bir faktör değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu