Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

Dünyayı Değiştiren Telefon 15 Yıl Önce Tanıtıldı

Dünyayı değiştiren telefon olan ilk iPhone bundan 15 yıl önce tanıtıldı. Telefonu ilk kez Steve Jobs’un ellerinde gördük.

Beğenelim ya da beğenmeyelim pek çok otoriteye göre ilk iPhone dünyayı değiştiren telefon olarak tarihteki yerini almış durumda. 15 yıl önce 9 Ocak tarihinde Apple CEO’su Steve Jobs San Francisco’daki Moscone West’teki bir etkinlikte hatırı sayılır bir kalabalığa akıllı telefonunu yeniden icat ettiklerini gösterdi. Jobs’un elindeki telefonun dünyayı değiştireceğine o zaman belki birçok kişi inanmıyordu. Zira mobil dünyasına henüz giriş yapan Apple’ın karşısında Nokia, Motorola ve BlackBerry gibi çok büyük markalar bulunuyordu. Hatta ilk iPhone tanıtılmadan sadece dört ay öncesinde oldukça havalı görünen Nokia N95 tanıtıldı ve bu telefon daha ilk yılında 10 milyon adetten fazla satmayı başardı.

Apple’ın 2007 yılında duyurduğu iPhone, ilk yılında 6,1 milyon adet sattı. Üstelik bu telefon öyle her ülkede yada Amerika’da her operatör tarafından satılmadı. Örneğin iPhone 4 bile kendi ülkesinde sadece AT&T tarafından satıldı. Diğer operatörlerin iPhone’nun karşısına rakip olacak bir telefon çıkarmak için hummalı bir çalışma içerisinde girmesi akıllı telefon dünyasının bu kadar hızlı gelişmesinde önemli bir etken olarak gösteriliyor.

Sonuç olarak rakipler çok geçmeden 2010 yılıyla birlikte tam dokunmatik ve çoklu dokunmatik gibi işlevler sunan akıllı telefonları piyasaya sürmeye başladılar. Apple’ın hem dokunmatik ekrana öncülük etmesi hem de Apple Store’u kurması akıllı telefonun nasıl çok yönlü olarak kullanılabileceğini gösterdi. Önceki nesil telefonlar daha çok arama işlevi için cepte taşınan bir araçtı. Fakat iPhone ile birlikte akıllı telefonlar çağın gereksinimleri pek çok açıdan karşılayabilir hale geldi.

Son olarak “İyi ki varsın Steve” diyelim ve ruhun şad olsun.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu