Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Firefox Kullanıcılarını Bi Görelim! Müjdemiz Var!

Günümüzün popüler web tarayıcılarından bir tanesi olan Firefox nihayet kendi yerel çeviri işlevini yayına aldı. Hayırlı uğurlu olsun.

Bildiğiniz üzere hem telefonlarımız da hem de bilgisayarlarımız da farklı tarayıcılar var. Kuşkusuz bunlardan en popüler olanları Firefox, Google Chrome ve Opera Mini olacaktır. Uygulama mağazalarında pek çok uygulamanın da yer aldığını ifade edelim. Geçtiğimiz günler de Google Chrome performansını yüzde 26 oranında artıran bir güncelleme aldı. Ancak Chrome günümüzde en fazla RAM yiyen tarayıcılardan bir tanesi konumunda yer alıyor. Opera ise en az RAM tüketen web tarayıcılarının başında geliyor.

Bildiğiniz üzere Chrome’un kendi translate sistemi var. Yani yabancı bir siteye girin ekrana sağ tıklayın ve o sayfayı Türkçe dahil olmak üzere dilediğiniz dile çevirin. Tabii bu uzantı Opera’ya da indirilip plugin yani eklenti olarak kullanılabiliyor. İşte bu farklı dillere çevirme işlevselliği bugün bir tarayıcıya daha geldi.

Firefox
Firefox

Firefox Nihayet Kendi Yerel Çeviri İşlevini Yayınladı

Edindiğimiz bilgilere göre popüler web tarayıcısı son aldığı güncelleme ile kullanıcılarına yabancı siteleri diledikleri dillere çevirme fırsatı verdi. Yani yıllardır Chrome’da yer alan Çeviri özelliği artık popüler tarayıcıda da var. Ancak bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların işlevi manuel olarak aktif hale getirmesi gerekiyor. Nasıl açacağız dediğinizi duyar gibiyiz. Hemen anlatalım.

Adım 1: Adres çubuğuna about:config yazın ve entere basın

Adım 2: Extension.translations.disabled seçeneğini bulun

Adım 3: Seçeneği false yapın

Adım 4: Tarayıcıyı kapatın ve açın. Tebrikler özelliği aktif ettiniz 🙂

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu