Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Opera Spotify ve Apple Music ile anlaştı


İnternet tarayıcısı Opera Spotify ve Apple Music ile anlaştı. Son güncelleme ile birlikte tarayıcıdan çevrimiçi müzik dinlenebiliyor.

İnternet tarayıcı devi Opera, bir kaç ay önce tarayıcılar arasında tamamen yeniden tasarlanmış senkronizasyon özelliklerine sahip Android ve masaüstü tarayıcılarının yeni bir sürümünü yayınlamıştı. Şimdi ise şirket, Spotify, Apple Music ve YouTube Music gibi popüler müzik akışı platformlarına tarayıcısına hızlı erişim ekledi.

Bu özellik sayesinde, kullanıcılar tarayıcının kenar çubuğundan yukarıda belirtilen akış hizmetlerinden herhangi birinde oturum açabilecek. Opera’daki yeni Oynatıcı, bir sekmede bir video veya ses dosyası yayınlamaya başlandığında çalan şarkıyı durduruyor. Bittiğinde müzik çalmaya otomatik olarak devam ediyor. Bu oldukça pratik bir çözüm olacak gibi görünüyor.

Yeni Oynatıcı özelliğine tarayıcının yan çubuğunda, mesajlaşma bölümünün altında erişilebiliyor. Yeni özellik, bilgisayar klavyesindeki standart oynatma düğmeleriyle veya mini oynatma kontrol menüsündeki Oynatıcı simgesinin üzerine gelerek kontrol edilebiliyor. Tabii ki özellik isteğe göre kapatıla da biliyor.

Opera

Tarayıcı devi, bu yılın başlarında yerleşik Instagram ve Twitter’ı tanıtmış ve kullanıcılarının tarayıcıdan çıkmaya gerek kalmadan etkileşime girmesine izin vermişti. Opera’nın son yeniliği özellikle PC başında çalışırken müzik dinleyenlerin çok hoşuna gidecek. Özellikle Spotify’dan müzik dinlerken bir YouTube videosu açtığınızda önce Spotify’dan müziği durdurmanız gerekiyordu. Yeni özellik sayesinde bunun otomatik olarak yapılması oldukça sevindirici.

Bu yeni özellik güncelleme ile birlikte bir kaç gün içerisinde Windows ve macOS platformlarına gelecek. Chromium 87 tabanını kullanacak olan yeni sürüm performans konusunda da fark yaratacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu