Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 11T ve 11T Pro Alacaklara İyi Haber!


Xiaomi 11T ve 11T Pro satın alanlar yakınlık sensörü sorunu kesinlikle yaşamayacak. İşte Xiaomi’nin bu noktadaki sürpriz ortaklığı.

Xiaomi, Redmi ya da POCO marka bir telefon satın alıp yakınlık sensörü sorununu yaşamayan yoktur herhalde. Güncellemeler sonrasında dahi düzelmeyen sensör sorunları sonrası Xiaomi’nin tedarikçi firmanın değiştireceği yönünde raporlar bildirildi. Şirket tedarikçi firmayı değiştirmiyor, fakat yepyeni bir sensör çözümünü telefonlarda kullanmaya başlıyor. Xiaomi 11T ve 11T Pro modellerinde yer alan yeni sensör tipi  daha öncekilerden farklı bir sensörün kullanıldığını gösteriyor.

Xiaomi, Xiaomi 11T serisi akıllı telefonlarda Elliptic Labs tarafından geliştirilen AI Sanal Yakınlık Sensörü’nü kullanılıyor. Yeni nesil sensör mevcut donanım sensörlerinin yerini alan veya tamamlayan yazılım çözümleri kullanılıyor. Bu yeni gelişme fiziksel olarak bir yakınlık sensörüne olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.  AI Sanal Akıllı Sensör Platformu böylece tedarikçilere olan bağlılığı azaltıp, maliyetleri düşüyor.

Xiaomi 11T ve 11T Pro

Elliptic Labs yaptığı yazılı açıklamada markanın bundan sonraki telefonlarda aynı sensörü kullanmaya devam edeceklerini açıkladı. Yine açıklamada yapay zeka destekli sanal sensörün başka markalar tarafından da kullanılabileceği belirtiliyor. Sonuç olarak Xiaomi telefonlarda kangrene dönüşen yakınlık sensörü sorunu sona ermiş görünüyor.

Xiaomi 11T serisi telefonları şu sıralar Avrupa’da ön sipariş toplamaya başladı. Amiral gemisi katili akıllı telefonlar önümüzdeki günlerde Türkiye’de de satışa sunulacaklar. Telefonların Avrupa fiyatlarına gelince;

  • Xiaomi 11T 8GB RAM + 128GB depolama: 499 €
  • Xiaomi 11T Pro: 8GB RAM + 256GB depolama: 599€
  • Xiaomi 11T Pro 8GB RAM + 128GB depolama: 649 €
  • Xiaomi 11T Pro 8GB RAM + 256GB depolama: 699 €
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu