AMDEkran KartıGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AMD Radeon RX 7000 Özellikleri Ortaya Çıktı

AMD’nin yeni ekran kartı AMD Radeon RX 7000 hakkında bilgiler gelmeye başladı. İşte yeni ekran kartının açıklanan özellikleri.

AMD, Ryzen 7000 işlemcilerini tanıttı ve aynı zamanda ilk kez AMD Radeon RX 7000 serisinin ekran kartını gösterdi. Şimdilik hangi modelin gösterildiği bilinmiyor. Ancak genellikle bu gibi durumlarda üst düzey bir modeli gösteriyorlar. Aşağıdaki görselde görebileceğiniz gibi tasarımda büyük bir değişiklik olmayacak.

AMD, RDNA 3 mimarisinin watt başına performansının mevcut olana göre yüzde 50 arttığına söz verdi. Şirket ayrıca Lies of P oyununda PC tabanlı bir Ryzen 9 7950X ve bir çeşit Radeon RX 7000 gösterdi. Ancak bu gösteri çok bilgilendirici değil.

AMD Radeon RX 7000

AMD, şirketin laboratuvarlarındaki yeni kartların kesinlikle dikkate değer bir performans gösterdiğini söylüyor. Tabii ki, bu konuda hiçbir ayrıntı yoktu. Aynı zamanda AMD, ne yazık ki duyuru tarihini açıklamadı. Sadece kartların bu yıl bitmeden hazır olacağını kaydetti. Ayrıca yeni GeForce adaptörleri Eylül ayında sunulabilir.

AMD ile Nvidia arasındaki rekabet bu yıl iyice kızışacak gibi görünüyor. Fiyatlar açısından iki firmanında henüz nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. Muhtemelen tepe modeller 1000 dolar bandını zorlayacak gibi görünüyor.

Türkiye pazarında bu kartların ne kadara satılacağını kestirmek şimdilik güç. Çip krizinden dolayı fiyatların yükseleceği de söyleniyor. Bakalım ekran kartı pazarına bu yıl neler olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu