Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone SE 139 dolara düştü! Heyecan var mı heyecan?

Belki inanmayacaksınız ama iPhone SE fiyatı 139 dolara düştü. Peki nasıl düştü? Hangi SE modelinin fiyatı düştü? Apple halen satıyor abi…

Apple için 2020 pek iyi başlamasa da pandemi sürecini fırsata çevirmeyi başaran üretici borsa da tarihi bir rekora imza atmış bulunuyor. Bildiğiniz üzere Apple geçtiğimiz ay tanıttığı ama bir türlü satışa sunamadığı ikinci nesil iPhone SE ile karşımıza çıktı. Telefon bugün ülkemiz pazarında da satılmaya başladı. Bugün ise çok ilginç bir haber ortaya çıktı.

2016 yılında pazara sunulan ilk nesil iPhone SE‘nin fiyatının 139 dolara düştüğünüz gördük. Zamanında Steve Jobs’ın “ucuz iPhone var, eski nesil iPhone’ların fiyatları daha uygun” demesinin de doğruluğunu görmüş olduk. Rose Gold rengindeki ürünün muhtemelen “refurbished” yani yenilenmiş ürünlerden birisi olduğunu düşünüyoruz.

Apple halen 2016 model telefonlarını satabiliyor. Peki şimdi size bir soru soruyoruz; siz olsanız aynı yıl pazara sunulmuş olan aşağıdaki telefonları bugün almak ister miydiniz?

Bu telefonlar ile karşılaştırdığınızda iPhone SE‘yi mi almak isterdiniz yoksa bunlardan birisini mi? Açıkçasını söylemek gerekirse bugün bu telefonları yukarıdaki üreticiler 139 dolara pazara sunsa birçok kişi almak istemeyecektir ama ilginç bir şekilde iPhone satmayı başarıyor. Bugün ikinci el pazarında yukarıdaki telefonların ikinci el değeri yokken halen iPhone SE‘nin ikinci elinin olması da mobil pazarın trajikomik bir durumu…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu