Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony 100 Megapiksel Sensör Üzerine Çalışıyor

Japon devi Sony 100 Megapiksel sensör ile telefonlarda yeni bir devri başlatmaya hazırlanıyor. Peki, bu sensör nasıl olacak? İşte detaylar.

Telefon sektöründe lenslerin gelişimi tam gaz devam ediyor. Samsung’un 50 Megapiksel sensöründen sonra gözler Sony’ye çevrilmişti. Bugün ise Sony’nin 100 Megapiksel çözünürlüğünde sensörü tanıtacağı söyleniyor. Sızıntıları ile ünlü olan Digital Chat Station’dan gelen bu iddiaya göre Sony 100 Megapiksel sensörü ile sektöre yeni bir soluk kazandıracak. Yakında tanıtılacak olan bu sensörün Sony IMX8 serisinin bir parçası olacağı iddia ediliyor.

Sony’nin sevilen sensörleri kısa süre önce Honor 70 serisinde kullanılan 54MP 1/1.49” sensör olan IMX800 ile görücüye çıkmıştı. Digital Chat Station , 100MP sensörle ilgili detayları paylaşmadı. Şimdilik tahminden öteye geçemeyen bu sensörün ora segmente yeni bir soluk kazandırması bekleniyor.

Japon teknoloji devi ayrıca bir IMX9 serisi üzerinde çalışıyor. Bu seri tahmin edebileceğiniz gibi daha yetenekli olacak ve rakip Samsung’a kafa tutacak düzeyde olacak. Samsung, yakında tanıtılacak olan amiral gemisi telefonlar için 200MP HP1 sensörünü şimdiden üretmeye başladı. Samsung’un devasa bir 1/1.12” sensör olan GN2’den bile daha büyük bir sensör üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Sony ile Samsung arasındaki bu sensör savaşı 2022’nin sonuna doğru daha da şiddetlenecek gibi görünüyor.

Sony 100 Megapiksel
Sony 100 Megapiksel Sensör

Sony , Xperia Pro-I’de kullanılan 1.0” sensör olan devasa bir sensöre zaten sahip. Bu sensör orijinal olarak RX100 VII kamera için tasarlanmıştı ve Sony bunu bir telefon için kabul edilebilir bir kalınlığa sığdırmakta sorun yaşadı. Sony’nin kendi telefonlarında kamera performansı maalesef ki beklentilerin çok altında kalıyor. Bu yüzden firmanın üçüncü parti telefon satıcılarına sensör satarak gelirini artırması çok normal.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu