Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorMobirollerTeknoloji

HONOR ile Amerika Sıcak Temas İçerisinde!

Huawei’den ayrılan HONOR, ambargo devleti olarak bilinen Amerika ile olan buzları eritmiş gibi görünüyor. İkili çözümü bulmuş olabilir.

Çinli telefon üreticisi olan HONOR, uzun süredir ana şirketi HUAWEI’den ayrılmasının ardından bağımsız bir marka olarak işlev görerek ve hem küresel olarak hem de anavatanı Çin’de yeni ürünler satarak ABD yaptırımlarından istikrarlı bir şekilde kurtuluyor. HONOR’un en son telefon modelinin bir incelemesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen parçaların, ürünün üretim maliyetinin %40’ını oluşturduğunu ortaya çıkardı.

Honor ile Amerika’nın arası iyi!

Şirketin Aralık 2021’de duyurulan orta seviye 5G telefonu olan X30 5G, ünlü Nikkei Asia dergisi tarafından bir arıza çalışmasına tabi tutuldu ve bu da aşağıdaki sonuçları verdi. HONOR’un X30’unun üretilmesinin 217 dolara mal olması bekleniyor. ABD bileşenlerinin maliyeti, toplamın %39’unu oluşturan aslan payını oluşturdu. Bu arada, Çin parçalarının payı 27 puan azalarak neredeyse %10’a düştü.

İşlemci ve 5G yonga seti dahil olmak üzere X30’un temel bileşenlerinin çoğu, Çin’deki HiSilicon veya UNISOC yerine ABD’deki Qualcomm’dan geliyor. Bir diğer büyük Amerikan bileşen üreticisi Qualcomm ve Qorvo’nun mevcut model için tüm iletişim işlemcilerini tedarik ettiği iddia ediliyor. Kullanılan tek Çin iletişim çipi kısmı, iletişim için eski teknoloji bir sinyal yükselticisi oluyor.

Honor

ABD bileşenlerinin yanı sıra, Çinli firma toplam üretim maliyetlerinin %16’sını ve ikinci en büyük bileşen payını oluşturan Japon bileşenlerine güveniyor. Murata, Taiyo Yuden ve TDK ile Sony Group’un kamera görüntü sensörleri ve iletişim bileşenleri Japonya’nın katkısına katkıda bulunuyor.

Ekran, X30’daki tek orta derecede pahalı Çin bileşenidir. LCD panelin, amiral gemisi modelinde kullanılan OLED panelin fiyatının dörtte birinden daha az olan 14 dolara mal olması bekleniyor.

Bulgulara göre Çin, artık bir konuşma konusu haline gelen cep telefonları için son teknoloji elektronikler geliştirmek için mücadele ediyor.

Çip Krizi Savaşa Evriliyor! Amerika Çin’i Vuracak!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu