Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei HarmonyOS yazılımı bu sene de gelmiyor


Çinli firmanın CEO’su bu yıl da hiçbir cihazlarının kendi geliştirdikleri Huawei HarmonyOS yazılımı ile gelmeyeceğini açıkladı.

Huawei‘in kendi geliştirdiği işletim sistemi HarmonyOS, 3 yıldır geliştirme aşamasında. Geçtiğimiz yıl şirket HarmonyOS‘un ilk versiyonunu Huawei Geliştirici Konferansı (HDC) 2019’da resmi olarak duyurdu. 2020 yılındaki konferansta firmanın ikinci versiyonunu açıklaması bekleniyor. Söylentiler, Çinli telekom devinin bu yılın sonunda onu çalıştıran bir akıllı telefon çıkaracağını söylemişti. Ancak Huawei Tüketici İşletme Grubu CEO’su Richard Yu, bu yıl şirketten böyle bir akıllı telefon olmayacağını resmen onayladı.

Richard Yu olarak bilinen Yu Chengdong, yakın zamanda Yabuli Forum Qingdao Zirvesi’ne katıldı. Bu toplantıda, HarmonyOS destekli Huawei akıllı telefonu ile ilgili soruları cevapladı.

Soruları cevaplayan Yu, bu yıl böyle bir cihazı piyasaya sürmek gibi bir planlarının olmadığını söyledi. Ancak bu, gelecek yıl yayınlanmayacağı anlamına gelmiyor. Başka bir deyişle, yönetici geçen yılki HarmonyOS duyuru konuşmasını yinelemiş oldu.

HarmonyOS

Burada ekosistem ve iş ortakları nedeniyle Android’in akıllı telefonlarda tercih ettikleri işletim sistemi olduğundan bahsetti. Ancak uzun vadede kendine güvenmek için HarmonyOS ile cihazlar geliştirmeye ve piyasaya sürmeye devam edecekler.

Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Yang, geçen yıl benzer bir açıklamada Android ile tek bir ekosistemi sürdüreceklerini söyledi. Ancak HarmonyOS, en kötü durum senaryosu durumunda B planı olarak var olmaya devam edecek.

Ayrıca CEO ile konferans salonunun koridorunda röportaj yapıldığı için işlemci sorusuna düzgün cevap vermedi. Ama yine de bir çözüm aradıklarını söyledi.

Şu anda Huaweiin işletim sistemi yalnızca akıllı TV’lerinde var. Ancak şirketin geçen yıl paylaştığı yol haritasına göre HarmonyOS 2.0, bilgisayarları, arabaları ve akıllı giyilebilir cihazları destekleyecek. Bu sürümün 10-12 Eylül’de yapılması planlanan HDC 2020’de resmiyet kazanması bekleniyor.

Bu yıl HarmonyOS’u çalıştıran bir akıllı telefon olmayacak olsa da, yine de söylentilere göre HarmonyOS ile geleceği söylenen Mate Watch’u dört gözle bekleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu