Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Geleceğin Robot Köpek Modeli: SpotMini

Normal köpekler sevimli yavru halleriyle hayatımıza katılırlar ve yaşlandıkça daha büyük ve iri hâle dönüşürler. Ancak robot köpek , gerçek köpeklerden oldukça farklı (baş kısmının olmaması tek neden değil elbette). Üstelik gerçek bir köpeğe oldukça benzer özellikler taşıyor.

Robot şirketi Boston Dynamics, küçük ve dört ayaklı makinelerin arasında çok daha keskin ve net davranan, üstelik şık bir model olan SpotMini için kısa bir teaser videosu yayınlamış. SpotMini’nin vücudu ve bacakları önceki jenerasyon modellerde görüldüğü gibi tıknaz değil, bu sayede daha gerçekçi davranışlara ve atletik hareketlere kavuşuyor; özetle daha özgür bir robot köpek ortaya çıkıyor. Köpeğin kafa kısmı olmamasına rağmen, kameraya karşı davranışı yine de oldukça gerçekçi görünüyor.

SpotMini’nin görüntüsü, sevimli ve ürkütücü arasındaki çok ince çizgide görünüyor. Böyle bir robot köpeği eminim birçoğumuz isteyecektir. Fakat olur da bizi öldürmeye çalışırsa, kesinlikle şaşırmayacağımız aşikâr.

Modelin geçmiş sürümlerini araştırarak, şirketin robot köpek yapımı konusunda ne kadar ilerlediğini görmek mümkün. Bu tip denemeler her zaman için yüksek mühendisliğin ürünüydü, ancak öyle görünüyor ki SpotMini bu gelişimi oldukça farklı bir noktaya taşımış. Hareket kabiliyetinin artması ve dönüş becerilerinin ileride daha da gelişmesi ile bu makinelerin daha da fazlasını bizlere sunabileceğine inanıyoruz.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu