GenelGüncel Teknoloji HaberleriİnternetMobirollerTeknoloji

Starlink Ukrayna için Devreye Girdi! Rusya Sıkıştı!

Rusya ile Ukrayna savaşında tüm dünya Ukrayna’nın yanında olmaya devam ediyor. Elon Musk şimdi de Ukrayna için Starlink fırlattı.

Ukrayna’da askeri operasyonun başlamasının ardından ülkenin birçok yerleşim yerinde internete erişimde sorunlar yaşanıyor. Bir çözüm, Elon Musk’ın SpaxeX’i tarafından işletilen Starlink uydu internetini kullanmaktı. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihail Fedorov’un Musk’a Twitter’da sorduğu şey tam olarak buydu.

Ukrayna’da Starlink uydu interneti fırlatıldı!

Elon Musk Mihail Fedorov’u fazla bekletmedi. Elon Musk bir yanıt tweetinde, “Starlink hizmeti artık Ukrayna’da aktif. Yolda daha fazla terminal var.” ifadelerini kullandı. Elbette herkese ağa uydu erişimi sağlamak mümkün olmayacak. Ancak Starlink’in teknolojisi ülkedeki sorunu en azından kısmen çözmeye yardımcı olacak.

Rusya ile Ukranya arasındaki savaşta tüm teknoloji firmaları Ukranya’nın yanında yer alıyor. Apple ve Google ödeme sistemlerini Rusya’dan çekti. Elon Musk da Ukranya’ya destek veriyor. F1’den de çıkartılan Rusya’nın işi çok zor. Tüm dünya karşısında yer alıyor.

Ancak Rusya ile Ukranya savaşında bu kadar basit çözümler sivillerin ölmesini engelleyemez. NATO ve Avrupa Birliği sadece kınamak ve yaptırımlar ile yetiniyor. Bölgeye askeri güç sevk eden ülke yok. Putin bu tip yaptırımların olacağını zaten en başından biliyordu. Apple Pay ve Google Pay’i Rusya’da engellemek Putin’e büyük bir darbe olmayacaktır. Muhtemelen önümüzdeki günlerde özellikle Amerikalı firmalar Rusya pazarından çekilerek tepkilerini belli etmeye çalışacak. Umarız her şey çok yakında düzelir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu