Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeCep TelefonuGoogleGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemePixelTeknolojiYapay Zeka

Google Android 14'ün Yapay Zeka Odaklı Yeni Özelliklerini Tanıttı

Google Android 14 ile yapay zeka için yeni bir dönem başlatıyor. İlgi çekici özelliklerle dolu bu yeni gelişmeye gelin bir göz atalım.

Generative AI, dünkü Google I/O konferansında büyük bir konuşma konusuydu ve Android 14, AI tarafından desteklenen birkaç yeni özelleştirme özelliği alacak.

Generative AI duvar kağıtları muhtemelen Android 14’teki en ilginç özelleştirme seçeneği. Duvar kağıdı ayarları menüsünde, duvar kağıdınızı yazarak duvar kağıdınız için bir tema ve stil seçebileceğiniz bir komut istemi alacaksınız ve ardından Google‘ın metinden resme difüzyonu modeli, keyfini çıkarmanız için size birkaç benzersiz duvar kağıdı oluşturacaktır. Generative AI duvar kağıtları, önümüzdeki aydan itibaren Pixel’e özel bir özellik güncellemesi olarak sunulacak.

Yerel Google Mesajlar uygulaması da Magic Compose ile Generative AI ayarı alıyor. Bu özellik, mesaj türü kutusundaki emoji menüsünün yanındaki yeni bir seçenekten tetiklenebilen konuşmalarınıza dayalı olarak yapay zeka tarafından önerilen yanıtlar sunacak. Heyecanlı içeriklerden Shakespeare’e uzanan bir yazı stili seçebilecek ve mesajınızı resmi durumlar için esaslı ve profesyonel görünecek şekilde ayarlayabileceksiniz.

Google, yeni yazı tipleri, renkler, saat boyutu ve tasarım seçenekleriyle kilit ekranı için kişiselleştirme seçeneklerini genişletecek. Kullanıcılar ayrıca köşedeki iki kısayol menüsünü ihtiyaçlarına daha iyi uyacak şekilde değiştirebilecekler.

Android 14 ayrıca emoji ve Sinematik duvar kağıdı seçeneklerini de getiriyor. Artık 14 adede kadar emoji seçebilir ve farklı desenlere, renklere ve boyut düzenlerine göz atabilirsiniz. Ana ekran ve kilit ekranı duvar kağıtları da ana ekrandaki dokunuşlarla etkileşimli hale geliyor. Kitaplığınızdan fotoğrafları seçmenize izin veren ve ardından cihazınızı hareket ettirdiğnizde fotoğrafların üç boyutlu görünmelerini sağlamak için bir paralaks efekti ekleyen sinematik duvar kağıdı seçenekleri de mevcut.

Cihazımı Bul, Android 14’te, Bluetooth mesafe aracı sayesinde çevrimdışı olduklarında bile farklı üreticilerden daha geniş bir cihaz yelpazesi desteğiyle büyük bir düzenleme içeriyor. Bunlar, kulaklıklar, saatler ve konum izleyicileri gibi kablosuz aksesuarların yanı sıra tabletler ve diğer cihazları da içeriyor. Cihazımı Bul, yakınlardaki bir konum izleyicinin yanınızda hareket edip etmediğini de algılıyor ve onu bulmanıza yardımcı oluyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu