Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriGüvenlikiOSiPhone

Uzun Yıllar Sonra iPhone Virüs Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Neredeyse 17 yıl sonra iPhone modellerini etkileyen bir virüs tespit edildi. FaceID üzerinde yayılan virüs ne kadar tehlikeli?


Beklenmedik bir gelişme yaşandı, uzun yıllar sonra ilk kez bir virüs iPhone modellerine bulaştı. Android tarafını etkileyen bir virüsün iOS işletim sistemini de etkilediği ortaya çıktı. Bu tehlikeli virüs, çeşitli bilgilerinizi internette yayabilir veya banka hesabınızı ele geçirebilir. O halde yazıyı dikkatlice okuyun ve ortaya çıkan virüslere karşı neler yapabileceğimize bir göz atalım.

Tehlikeli virüs iPhone ve Android’i etkiliyor

Golddigger Android truva atını temel alan GoldPickaxe virüsü artık iOS’u etkiliyor ve tüm işletim sistemleri risk altında. Kullanıcıların bu tür virüslere karşı önlem alması gerekiyor. Group-IB’nin araştırması, ortaya çıkan en son virüsün yüz tanıma verilerinizi aldığını ve banka hesaplarınızı da çaldığını doğruladı.

GoldPickaxe.iOS virüsü, banka hesaplarınıza erişim sağlamak için sosyal mühendisliği kullanabilir ve bu sizin için kötü sonuçlar doğurabilir. Yeni virüsün Vietnam ve Tayland gibi bölgelerde yaygın olduğu tespit edildi. İlerleyen süreçte ABD’den başlayarak diğer bölgelere de yayılması bekleniyor. Group-IB araştırmacıları GoldPickaxe virüsünü araştırmaya devam ediyor ve ilgili markalara rapor gönderdiklerini söylüyor.

Android veya iOS işletim sisteminiz varsa bilinmeyen kaynaklardan uygulama/dosya vb. yüklememenizi öneririz. Son günlerde ortaya çıkan yeni virüsler bilgilerinizin çalınmasına neden olabilir.

Webtekno’da yer alan habere göre Apple, söz konusu truva atının varlığının farkında ve düzeltme için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Ancak bu süreçte, kendinizi koruyabileceğiniz bazı yöntemler var. Mesela bir süre TestFlight programından ayrılmak ve uygulamaların kararlı sürümlerini kullanmaya devam etmek. Öte yandan; şirket telefonunuz bir iPhone’sa ve profil kurulumu yapıldıysa işvereniniz ile görüşebilir, risk ortadan kalkana kadar bireysel profil kullanabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu