Güncel Teknoloji HaberleriKripto ParaMobirollerNVIDIATeknoloji

Yeni NVIDIA Madencilik Ekran Kartı Yolda: Pasif Soğutmalı Canavar!

Amerikan grafik devi NVIDIA, yeni bir madencilik ekran kartı ile karşımıza çıktı. Yeni kartı pasif soğutmaya sahip olacak gibi gözüküyor.

Son zamanlarda Lovelace çipi ile haberini yaptığımız NVIDIA, kripto para madencilik ekran kartları üzerinde henüz pes etmeye hazır değil.

Yeni bir NVIDIA madencilik ekran kartının görüntüleri, pasif olarak soğutulan bir canavar olarak görünüyor. CMP 170HX, NVIDIA’nın süper üst düzey GA100 çipinin oldukça kısılmış bir versiyonu olarak yer aldı ve şu anki özellikleri geçtiğimiz yazın başında sızdırılmış ayrıntılarıyla karşılaştırılınca aynı görünüyor.

Bu yeni kart, NVIDIA’nın kripto para madencilerine yönelik beşinci ekran kartı olacak. Bu yeni grafik kartı, şimdiye kadar en yüksek Ethereum hash oranı sunacak olan bir GPU oluyor. CMP 90HX adlı GPU’nun neredeyse iki kat hash oranı sunuyor.

Sızdırılan Resimlere Göre Yeni Mining Kartı, Gelişmiş Özelliklere Sahip

nvidia

Yeni ekran kartı görüldüğü gibi 164 MH/s oranına sahip. Ayrıca 250W’lık güç gereksinimine ihtiyaç duyuyor.  Ve 4480 CUDA çekirdeği ile geliyor.

Sızdırılan resimde de görüldüğü gibi tamamen pasif bir soğutmaya sahip olduğunu tespit ediyoruz. PCI express rahatlıkla görülebiliyor ve herhangi bir egzoz çıkışı bulunmuyor. Bu da pasif soğutmayı kanıtlıyor.

Bu görüntüde de örnek bir kazım işlemi yapıldığını görüyoruz. Hash oranı sızdırılan bilgi ile eşit.

Kartın 8 GB RAM’ı bulunuyor ve GDDR6’dan daha hızlı HBM2e bellek bant genişliğine sahip. Ayrıca kartta herhangi bir video çıkış adaptörü de bulunmuyor. Kartın PCI Express 1.0 arayüzünü kullanmasının sebebini bu yüzden söyleyebiliriz.

NVIDIA hakkında yeni gelişmeleri size aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu