Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei WSJ gazetesine tokat gibi cevap verdi!


Bugün yapılan açıklama sonrasımnda Huawei WSJ iddialarına sert bir cevap verdi. Peki Huawei The Wall Stereet Journal iddialarına ne dedi?

Geçtiğimiz günlerde The Wall Street Journal gazetesi bir iddiada bulunmuş ve Huawei’nin Çin Hükumetinden 75 milyar dolar para aldığını dile getirmişti. Bu iddianın altı ise her zaman olduğu gibi doldurulamamış ve bu iddia yine ispatsız kalmıştı. Biz yayın olarak asla bir taraf olmadık ve olmayacağız ama Amerikan Hükumeti ya da Amerikalı kurumlar/şirketler bir iddiada bulunuyorsa; bu konuda bize bu iddialarını da ispatlamak zorundalar. Huawei WSJ gazetesine bir cevap verdi ve bu konuda açıklama yapıldı.

Huawei bugün yapılan iddiaları çılgınca bulduklarını söyledi. Yayınlanan makalenin yanlış bilgilere ve kötü muhakemeye dayandığını belirten Huawei şirketin büyümesi hakkında aslı astarı olmayan iddiaların ne kadar saçma olduğunu dile getirdi.

30 Yıldan beri 190.000‘den fazla çalışanı tarafından desteklenen bir üretici olduklarını dile getiren Çinli üretici, son on yılda araştırma ve geliştirmeye toplam 73 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını söyledi. 5G‘nin geliştirilmesi için 4 milyar dolar para harcayan üretici dünyanın en büyük 5. Ar-Ge harcamasını yaptı. Bu harcama öylesine büyük ki birçok şirketin bırakın Ar-Ge yatırımını gelirlerinden bile fazla.

Son 10 yılda, şirketlerinin sermayesinin % 90’ı ticari faaliyetlerden geldiğini belirten Çinli üretici Çin Hükumetinden diğer Çinli üreticiler kadar destek aldığını belirtti ve tüm iddiaları reddetti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu