Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy A73 5G İçin Android 13 Güncellemesi Başladı

Samsung Android 13 güncellemesinin dağıtımını sürdürüyor. Güncelleme son olarak Galaxy A73 5G modeli için yayında. İşte yenilikleri…

Samsung bu hafta itibariyle Android 13 / One UI 5.0 güncellemesinin dağıtımına başladı. orta segment modellerde Galaxy A53 ve Galaxy A33’ün ardından güncelleme bu defa Galaxy A73 5G için dağıtıma sunuldu. SamMobile sitesinde yer alan habere göre güncelleme ilk etapta Malezya’da başladı. Kısa süre içerisinde yaygınlaşacak güncellemenin aralık ya da ocak ayı içerisinde Türkiye’de yayınlanması bekleniyor.

Galaxy A73 5G Android 13 (One UI 5.0) Güncellemesi: Yeni özellikler

Android 13 güncellemesi, yığılmış widget’lar, Renk Paleti özelliğiyle daha iyi Material You uygulaması ve bildirimler için daha büyük uygulama simgeleri içeren yenilenmiş bir arayüz tasarımı getiriyor. Ayarlar menüsünde ve hızlı ayar geçişlerinde küçük değişiklikler var.

Samsung, One UI 5.0’daki tüm stok uygulamaları geliştirdi. Kamera, Galeri ve Klavye uygulamalarındaki OCR özelliği ile görüntülerden metin çıkarabilmekte. Samsung Klavye ayrıca daha fazla emoji, animasyonlu emoji ve AR Emojisi getiriyor. Klavyenin ayrıca performans, arayüz uyumu ve geçişleri iyileştirildi.

Güney Koreli firma ayrıca Bixby, Bixby Routines ve erişilebilirlik özelliklerini iyileştirdi. Son olarak ise yerleşik görüntü ve video düzenleyiciler de iyileştirildi.

Galaxy A73 Pahalı

Yenilikleri genel anlamda başlıklar halinde sunacak olursak;

  • Yeni simgeler
  • Yeni arama açılır pencereler ve yeni bildirim düzeni
  • Cihaz özelleştirmesi için yeni yönetim (kilit ekranı, duvar kağıtları, widget’lar için yeni düzen)
  • Verimlilik optimizasyonu (geliştirilmiş çoklu görev, bir metni ayıklama ve tarama için yeni bir özellik, optimize edilmiş Samsung Dex ve Samsung Notes)
  • Optimize edilmiş rutin mod
  • Yeni Uyku modu
  • Gizlilik ve güvenlik optimizasyonu
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu