Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 15 Gümbür Gümbür Geliyor! Apple Hedef 2023 Dedi!

Apple’ın 2023 yılında tanıtacağı iPhone 15 serisi hakkında bilgiler gün ışığına çıkmaya başladı. Apple her şeyini kendi üretebilir.

Apple, her ne kadar işlemci ve işletim sistemini kendi üretse de modem konusunda zamanında Intel şu sıralar ise Qualcomm ile çalışıyor. iPhone’larda tamamen bağımsız olamayan Cupertinolu firma 2023 yılında köklü bir değişiklik yapacak gibi görünüyor. iPhone 15 ailesi ile birlikte Qualcomm’un 5G modemi yerine Apple’ın kendi 5G modemini kullanması bekleniyor.

iPhone 15 ile Apple kendi 5G modemini üretecek

Sızıntılar, 2023 model iPhone’larının tamamen Apple tarafından geliştirilen modemler ile geleceğini, yani Qualcomm modem kullanmayacaklarını iddia ediyor. Diğer kaynaklar ise; Qualcomm’un Apple ile yaptığı sözleşme, modemlerin en az 2024 yılına kadar tedarik edilmesini ima ediyor. Yani şu an için net bir şey söylemek çok zor.

İlk Apple modemin tek çipli bir sisteme entegre edilmeyeceğini, yani ayrı bir mikro devre olarak uygulanacağını da belirtmekte fayda var. Qualcomm’un ilk 5G modeminde de durum aynıydı. Apple’ın kendi 5G modemini kendisi üretmeye başlayacak olması, özellikle güç tüketimi konusunda iPhone’ların daha iyi performans sergilemesini sağlayacak.

Qualcomm geç de olsa 5G modemi yonga setine entegre etmeyi başarmıştı. Ancak Apple’ın ilk etapta bunu ayrı bir mikro devre olarak uygulayacak olması performans ve verimlilik konusunda beklentilerin bir tık altında kalmasına neden olabilir. Apple A17 yonga seti veya Apple M serisi bir yonga seti ile gelecek olan 2023 model iPhone’lar hakkında konuşmak için henüz çok ama çok erken. Önümüzdeki yıl bu zamanlar yeni seri hakkında daha net ve daha fazla bilgiler gelmeye başlayacaktır. Bakalım Apple söylendiği gibi komple özgürlüğüne kavuşacak ve tüm donanımı kendisi üretmeye başlayacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu