Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

HarmonyOS 2.0 İçin İnanılmaz Oran!

Günümüzün popüler işletim sistemlerinden bir tanesi olan HarmonyOS 2.0 yaklaşık 500.000 geliştiriciye ev sahipliği yapıyor.

Aylardır, haftalardır, günlerdir haberlerimiz de yer alan Huawei yepyeni gelişmeler ile gündeme gelmeye devam ediyor. 2 Haziran’da yepyeni ürünlerini tanıtan şirket, yine ABD ile papaz oldu. ABD hükümeti bu sabah yayınladığı yeni kararname de Çinli teknoloji devlerine yaptırımlar uygulama kararı aldı. Öte yandan popüler telefon üreticisi akıllı telefon pazarında güç kazanmanın yollarını arıyor. Şirketin Android düşmanı olacak olan HarmonyOS 2.0 işletim sistemi için bugün ilginç detaylar ortaya çıktı. Biz de bu haberimiz de bu detaylardan söz ettik.

Bildiğiniz üzere Huawei şirketi yeni işletim sistemi için 2019’dan beri harıl harıl çalışıyordu. Beklenen oldu ve şirket 2 Haziran itibari ile lansmana çıkan işletim sistemi gündemden düşmüyor.

HarmonyOS 2.0
HarmonyOS 2.0

HarmonyOS 2.0 500.000 Geliştiriciye Ev Sahipliği Yapıyor

Hatırlayacağınız üzere Huawei şirketi geçtiğimiz günler de yeni işletim sistemini 40’dan fazla markanın kullanacağını ifade etmişti. 2022’nin ilk yarısına kadar milyonlarca telefona geleceği bilinen işletim sistemi açık kaynak bir yapı da piyasaya sürüldü. 300 ortağa ev sahipliği yapan işletim sistemi 500.000 geliştiriciye de ev sahipliği yapıyor. Edindiğimiz bilgilere göre şirket 2019 yılından bu yana Huawei geliştirici kitlesinin yaklaşık 500.000’e ulaştığını ifade etti. Farklı dillerin birleştirilmesine imkan sağlayan işletim sistemi hem daha az pil tüketiyor hem de daha az bellek tüketiyor. 2 Haziran itibari ile lansmana çıkan işletim sistemi büyümeye devam edecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu