Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 50 Çentik Konusunda iPhone’a Özeniyor


Huawei’nin yeni canavarı Huawei Mate 50 kendini göstermeye başladı. Telefonda ilginç bir şekilde iPhone X’teki gibi çentik yer alabilir.

Akıllı telefon işinde Amerika’nın yaptırımlarına rağmen dimdik ayakta durmayı başaran ve Android’e rakip olarak HarmonyOS’i tanıtan Huawei, şu sıralar yeni modelleri üzerinde çalışıyor. Kaynaklar Huawei Mate 50 ve Huawei Mate X3 katlanır telefonun bu yıl satışa çıkacağını bildiriliyor.

Huawei Mate 50 Snapdragon 8 Gen 1 ile Gelecek

Kaynak, Mate 50 ve Mate 50 Pro’nun Snapdragon 8 Gen 1 4G yonga seti ile donatılacağını ve Mate X3 katlanabilir telefonun geçen yılki Snapdragon 888 platformunu temel alacağını ortaya çıkardı.  Bu yılın Şubat ayının sonunda, Huawei Tüketici Pazarlama Departmanı Başkan Yardımcısı Li Changzhou, Mate 50’nin geliştirilme aşamasında olduğunu doğruladı.

Çeşitli sızıntılara göre, telefon Temmuz ayında satışa çıkacak. Huawei P50 serisinden farklı olarak Mate 50, geliştirilmiş bir kameraya sahip olacak. Ayrıca telefon, HarmonyOS 3.0 ile önceden yüklenmiş olarak gelecek. Sızdırılan görsellere göre telefonda ilginç bir şekilde iPhone X stili bir çentik yer alacak. Android dünyasında artık görmediğimiz bu çentiğin neden kullanılacağı bilinmiyor.

Huawei Mate 50

Muhtemelen Huawei, Apple’ın Face ID sistemine benzer bir sistem geliştirdi. Bu sistemi de bildiğiniz gibi nokta çentik şeklinde konumlandırmak şimdilik mümkün değil. Huawei tahminlerimize göre ön tarafta ikili kamera kurulumu da kullanılacak. Tüm bunlar birleşince çentiğin kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz.

Telefon pazarında eski gücünü eline almaya başlayan Çinli firma yeni modellerini Türkiye pazarına da getirecek. Kamera tarafında ise telefonun yine DxOMark’ta liderliği eline alacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu