Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

PlayStation 5 Satıyor Xbox Series X/S Bakıyor!

Duyurulmadan önce merak konusu olan ve tanıtımından sonra adından söz ettirmeye devam eden PlayStation 5’den güzel haberler var. Başarılı oyun konsolu ilk ayında deli gibi satmayı başardı.

Günümüzde oyunculara en gerçekçi oyun oynama deneyimi sunacak olan PlayStation 5 duyurulduğu günden bu yana epey konuşuldu, epey tartışıldı. Eski nesil oyunları da çalıştıran başarılı yeni nesil konsol yepyeni özellikleri ile de oyun severlerden tam puan almayı başardı.

Aynı anda birden fazla oyunu çalıştıran ve kaldığın yerden devam etme özelliği ile oyuncuların yüzünü güldürmeyi başaran yeni nesil konsol satış rakamları ile de Sony’nin yüzünü güldürecek gibi görünüyor. Xbox Series X ile sürekli karşılaştırılan ve performansı ile dikkatleri çeken PlayStation 5 yepyeni detaylar ile yine gündeme bomba gibi düştü.

19 Kasım’da dünya genelinde satışa açılan PS5 ilk 4 haftasında 3.4 milyon adet satış gerçekleştirmiş. Bu sayı ile PlayStation 5, PlayStation tarihindeki en hızlı satan oyun konsolu olma unvanına erişti. 2021 yılı içerisinde 16 ile 18 milyon arasında satış yapmayı bekleyen Sony, PS5’in şuan ki gidişatından oldukça memnun.

Dr. Serkan Toto’nun Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlardan da unutmadan söz edelim. Katan Games’in CEO’su olan Dr. Serkan Toto, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda PlayStation 5’in ilk ayında 3.4 milyon adet sattığını doğrularken, Sony’nin 2021 yılında da 16 milyon ile 18 milyon adet satış hedefi olduğundan da söz ediyor.

Gelişmiş yeni nesil oyun konsolu olarak piyasayı kasıp kavurmaya devam eden PS5 bu yıl da adından epey söz ettirecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu