GoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Yeni Google Android TV sızıntıları son hız devam ediyor!

Google Android TV akıllı kumandası için birçok sızıntı internete düşmeye devam ediyor! Cihazın Pixel 5 serisi ile tanıtılması bekleniyor.

Google 30 Eylül’deki etkinliğinde sadece Pixel 5 ve Pixel 4a 5G modellerini tanıtmayacak çünkü yeni bir Nest akıllı hoparlörün yanı sıra uzun süredir sızdırılan kod adı Sabrina olan Android TV akıllı televizyon, medya oynatıcı cihazı da bekliyoruz.

Bu cihazı bir Android TV kutusu gibi, ancak ufak bir usb biçiminde düşünün veya Android TV çalıştıran bir Chromecast topu. Elbette bir uzaktan kumanda ve tüm Android uygulamalarının bulunduğu Play Store erişimi de mevcut olacak. İşte akış platformu için yeni çıkarılan resmi görünümlü bazı resimler.

Yeni platform Google Android TV nasıl olacak?

Bu arada bu sızıntının kaynağına göre, Google bir kez daha Android TV‘yi yeniden adlandıracak ve şu anki haline gelmeden önceki Google TV adına geri döndürecek. Kafanız karıştıysa endişelenmeyin biz de öyleyiz. Ancak Google‘ın adlandırma stratejisini anlamaya çalışmaktan uzun zaman önce vazgeçtik.

Yeni akış platformu, dört çekirdekli Cortex-A53 CPU ve Mali-G31MP2 GPU’ya sahip bir Amlogic S905X2 yonga seti tarafından desteklenecek. Google‘ın cihazının ne kadar RAM ve depolama alanı ile geleceği belli değil, ancak sorunsuz çalışma için sırasıyla en az 2GB ve 16GB görmeyi umuyoruz. Aslında, önceki bir söylenti 2GB RAM‘den bahsetmişti.

Uzaktan kumanda, görebileceğiniz gibi oldukça minimalist ancak yine de Netflix ve YouTube için özel düğmelere sığacak yeri buluyor. Ayrıca, sesle kontrol özelliğine sahip tüm diğer akıllı tv uzaktan kumandalarında olduğu gibi bir Google Asistan düğmesi de mevcut. Ses düğmeleri, sanki bir akıllı telefon ya da başka bir şeymiş gibi, uzaktan kumandanın yanında garip bir şekilde duruyor. Uzaktan kumandanın ön yüzünün altında ne kadar boş alan kaldığı düşünüldüğünde, bunun garip bir tasarım kararı olduğu kesin.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu