Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 14 Ultra Bu Defa Fiyat Artışıyla Gündemde

Xiaomi 14 Ultra sızıntıları durmak bilmezken, yeni bir rapora göre telefonda fiyat artışı olacak. Artışın 100 doları bulması bekleniyor.


Ünlü sızıntı kaynağı @digitalchatstation, Xiaomi’nin yaklaşmakta olan amiral gemisi Xiaomi 14 Ultra hakkında heyecan verici ayrıntıları ortaya koymaya devam ediyor. “Yeniden yapılmış” bir ürün olarak tanımlanan akıllı telefon, Leica markalı dörtlü kamera kurulumuyla öne çıkacak ve “beklenmedik yeni benzersiz özellikler” vaat ediyor. Cihazın, Xiaomi’nin kendi araştırdığı teknolojileri, iletişimleri, malzemeleri, pilleri ve daha fazlasını içerdiği bildiriliyor. Ancak tüm bu gelişme ve iyileştirmelerin bir karşılığı olacak. Kaynağa göre Xiaomi 14 Ultra fiyat noktasında öncülü Xiaomi 13 Ultra’dan daha pahalı olacak.

Xiaomi 14 Ultra Fiyat Artışı 100 $’ı Bulabilir

Xiaomi 14 Ultra’nın kamera sisteminin odak noktası Leica optik tam odaklı dörtlü kamera kurulumu olacak. Benzersiz kamera özelliklerine ilişkin tüm ayrıntılar açıklanmasa da Leica ile yapılan işbirliği, olağanüstü görüntüleme yetenekleri sunmaya odaklanıldığını gösteriyor. Xiaomi’nin kendi araştırdığı yeni teknolojilerin iletişim, malzeme ve pillere dahil edilmesi, Xiaomi’nin inovasyonun sınırlarını zorlama konusundaki kararlılığını gösteriyor. Kaynağa göre bu gelişmelerin tümü ilk kez Xiaomi 14 Ultra‘da uygulanacak.

Maliyet ve fiyatlandırma açısından, BOM (Malzeme Listesi) maliyetinin 700 yuan’dan (~ 100 $) fazla artması, Xiaomi 14 Ultra için kaçınılmaz bir fiyat artışı anlamına geliyor. Tüketicinin satın alınabilirliği üzerindeki etkisine ilişkin potansiyel endişelere rağmen, kaynak bu tür geliştirmelerin amiral gemisi bir cihaz için haklı olduğunu öne sürüyor. Ek olarak DCS, Xiaomi’nin Xiaomi 14 Ultra’ya olan güvenini ifade ederek seri üretimin çoktan başladığını ve telefonun piyasaya sürülmesinin beklenenden önce gerçekleşeceğini söyledi.

Xiaomi 14 Ultra özellikleri

  • Snapdragon 8 Gen 3 çip
  • f /1.63 – f /4.0 çok duraklı değişken diyafram açıklığına sahip 50MP+50MP+50MP+50MP dört kamera kurulumu
  • 90W kablolu hızlı şarjı ve 50W kablosuz hızlı şarjı destekleyen 5180mAh pil
  • Tek noktalı ultrasonik parmak izi sensörü
  • Dört tarafında da aynı çerçeveye sahip, hafif kavisli bir ekran
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu