Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 seri üretime girdi!!! Ekran yenileme hızı hayal kırıklığına uğratabilir…

Yaklaşan iPhone 12 modelleri ile ilgili sızıntılar dur durak bilmiyor. Şimdi de seri üretime geçen bu telefonların, ekran yenileme hızı ile ilgili detayları ortaya çıktı.

Mobil sektörün en büyük şirketlerinden biri olan Apple, iPhone 12 serisi için artık geri sayıma başladı. Ekim ayında gün yüzüne çıkması beklenen bu telefonlar ile ilgili sızıntılar, ardı ardını kovalamaya devam ediyor. Bugün yabancı basında iPhone 12‘nin seri üretime geçtiğine dair bazı iddialar ortaya atıldı. Tabii ki bu haber bekleyenler için oldukça iyi. Ancak üzücü olan asıl haberimiz elbette bu değil.

Bildiğiniz üzere dünden bugüne tüm raporlar, iPhone 12 serisinde yüksek yenileme hızına sahip bir ekrana yer verileceğini ortaya koyuyordu. Hatta bazı iOS 14 yazılım kodları da bunu destekliyordu. Ancak bugün seri üretime geçen bu cihazların, 120Hz ekran yerine daha düşük bir ekran ile geleceği ortaya çıktı. Genellikle sızıntıları ile ile bilinen ünlü Tipster Jon Prosser, yeni iPhone serisinin 120Hz yerine 60Hz tazeleme oranını koruyacağını bildirdi.

Hatırlarsınız geçtiğimiz aylarda Apple‘ın, yüksek ekran yenileme hızı için sürücü IC‘leri arayışına girdiği bildirilmişti. Hatta daha sonra iPhone 12 Pro‘nun da 120Hz ekran ile birlikte test edildiği ortaya çıktı. Ancak son çıkan haberler, seri üretime geçen yeni iPhone modellerinde, 120Hz veya 90Hz ekran kullanılmayacağını işaret ediyor. Yani ABD’li üretici görünüşe bakılırsa bu cihazlarında da 60Hz ekran ile kalmayı planlıyor.

Bakalım Ekim ayında tanıtılması beklenen bu cihazlar karşımıza nasıl çıkacak? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu