Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Ekran Kartı Fiyatları Dudak Uçuklatmaya Devam Edecek!


Çip krizi sebebiyle her sektör etkilenmeye devam ediyor. Yeni raporlara göre ekran kartı fiyatları için durum iyi gözükmüyor.

Yeni kripto madenciliği dalgası ve çip krizi ekran kartı fiyatları konusunu iyice kötüleştirmişti. Bu iki nedenden dolayı şu anda AMD Radeon ve NVIDIA ekran kartlarının fiyatları 6 aylık grafiğin en yüksek noktasına oturdu. Veriler Avrupa Bölgesindeki grafik kartı fiyatlandırmalarını sunan 3DCenter adlı firmadan geldi.

AMD ve NVIDIA Ekran Kartı Fiyatları Daha da Kötüleşiyor

Kripto paraların tekrar hız kazanması ve çip sıkıntısının 2022’ye kadar süreceği söylemlerinden sonra durum daha da kötüleşti. Durumu onaylayan şirket, fiyatlar hakkında yeni veriler paylaştı.

 

Eylül ayına kıyasla, NVIDIA ekran kartları artık %72 ve AMD ekran kartları %83 daha pahalı. Küçük bir artış olabilir ancak NVIDIA’nın düşüş eğilimi kırıldı ve Mayıs 2021’den bu yana fiyattaki en büyük artış yaşandı. Bu eğilim aynı zamanda fiyatları 6 ayın en yüksek seviyesine çıkarıyor ve mevcut fiyatlandırma durumunu düzeltmek için hiç kimse bir şey yapamazken kart bulunabilirliği daha da kötüleşti.

Radeon RX 6800, Radeon RX 6800 XT, Radeon RX 6800 XT, Radeon RX 6600 XT, GeForce RTX 3070 Ti, RTX 3080 ve RTX 3090 gibi belirli ekran kartlarını bulmak şu anda çok zor. AMD Radeon RX 6800, şu anda bulunması en zor kart olduğu için artık yoklar gibi.

Görüşlere ve raporlara göre bu artış eğiliminin önümüzdeki aylarda da şiddetlenerek artacağı tahmin ediliyor. Yeni gelişmeleri kaçırmamak için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu