Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeCep TelefonuGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeMIUIMobirollerTecno MobileTeknolojiXiaomiYazılım

Xiaomi kullanıcıları dikkat!!! Bu uygulamayı sakın güncellemeyin

Çinli teknoloji devi Xiaomi, MIUI Launcher uygulaması için yayınladığı yeni güncelleme ile kullanıcılarını hüsrana uğrattı.

Geçtiğimiz ay  MIUI 12 güncellemesini piyasaya süren Xiaomi bunun yanı sıra, sistem uygulamalarını da yeni özelliklere kavuşturmaya devam ediyor. Son olarak MIUI Launcher uygulaması için yeni bir güncelleme yayınlayan şirket, bu güncelleme ile beraber bazı kullanıcılarını çökme sorunları ile karşı karşıya bıraktı. Bizler bunu geçtiğimiz yıllardan beri hep söylüyoruz. Bir güncelleme yayınlandığı zaman direkt olarak kurmayın. Önce diğer kullanıcıların deneyimlerini izleyin, daha sonra ortada bir sorun yok ise kendi cihazınıza da sağlıklı bir şekilde  kurabilirsiniz.

Eğer Xiaomi’nin MIUI Launcher için  yayınladığı  4.15.0.1436-02271549 yapı numaralı güncellemeyi cihazlarınıza yüklediyseniz, o güncellemeyi hemen cihazınızdan geri kaldırın. Çünkü uygulama kendi kendine çöküyor ve ana sayfaya gitmenize engel oluyor. Bu da haliyle kullanıcıları zor duruma düşürüyor.

Bu durumdan kısa bir süre sonra Xiaomi‘den cevap gecikmedi. Çinli şirket kullanıcılarının bu güncellemeyi cihazlarına yüklememesini ve yükleyenlerin de bir an önce kaldırması gerektiğini duyurdu. Güncellemeyi kaldırmak için de aşağıdaki talimatları uygulayabilirsiniz.

  1. Ayarlar >> Uygulamalar’ı açın ve Sistem başlatıcıyı seçin
  2. Uygulamaya dokunun ve sayfanın altındaki Güncelleştirmeleri Kaldır seçeneğine tıklayın.

 

Ancak sizlere bir de iyi haberimiz var. Xiaomi ortaya çıkan bu problemden sonra hızlıca, 4.17.0.1870-05091136 yapı numarasına dayanan yeni bir güncelleme daha yayınladı. Anlaşılan o ki şirket bu güncellemeyle beraber tüm sorunları da gidermiş oldu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu