Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Xiaomi Telefon Yağmuruna Yakında Başlıyor!

Xiaomi ve Redmi markalarının 2022’deki planları belli olmaya başladı. Çinli teknoloji devi bakın önümüzdeki yıl kaç telefon tanıtacak.

Koronavirüs pandemisi döneminde en az yara alan firmalardan olan Xiaomi, 2021’de büyük bir toplanma sürecine girmiş ve yerel pazarda rakiplerine göz açtırmamıştı. Xiaomi’nin Mi markasını bırakması firmanın yeni bir yapılandırma sürecine gireceğinin sinyallerini vermişti. 2022 yılı bu yüzden firma için büyük önem taşıyor. Önümüzdeki yıl hem kendi hem de Redmi markası altında yeni telefonlarını tanıtacak olan Çinli firmanın, planları belli olmaya başladı.

Xiaomi 14 farklı telefon üretmeye hazırlanıyor

MIUI üretici yazılımı kodu güncellemelerini izleyen bir kaynak, Xiaomi’nin piyasaya sürmeye hazırladığı 14 yeni telefon modelini açıkladı. Bu listedeki çoğu telefon amiral gemisi hattına ait. Firmanın yeni amiral gemisi serisi, tam beş farklı modelden oluşacak. Bunlar 12, 12 mini, 12 Ultra, 12 Lite ve 12 Lite Zoom olarak isimlendirilecek gibi görünüyor. Ancak nihai sürümlerinde isimlerinde değişebileceğini belirtelim.

Bu beş farklı modelde iki tanesi Snapdragon 898, iki tanesi Snapdragon 778G ve bir tanesi de Snapdragon 870 Plus yonga setlerini kullanacak. Redmi K50 hattında dört model bulunacak. Ancak K50 serisinde Snapdragon 778G yonga seti kullanılmayacak. Yani toplamda Redmi K50 serisi Xiaomi’nin amiral gemisi serisi 12’den bile daha güçlü olacak. Redmi K50 modellerinden birinin süper güçlü MediaTek alacağı da doğrulanmıştı. Bu yüzden MediaTek 2000 serisi yongalar Redmi ailesinin gücüne güç katacak.

Xiaomi

İlginç bir şekilde, önümüzdeki yıl çıkacak olan global sürüm Redmi Note 11 modelleri MediaTek yongasını kullanmayacak. Bu seri Avrupa pazarında Snapdragon işlemciler ile satılacak. Redmi’nin neden böyle bir şey yaptığını kimse bilmiyor.

Bu listedeki akıllı telefonların çoğu gelecek yıl piyasaya sürülecek. Bu yıl Aralık ayında, yalnızca amiral gemisi serisin ana modeli olan 12’nin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu