Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 Performans Konusunda Ayrımcılık Yapacak

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S22 serisi için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Snapdragon’lu sürümü alanlar çok üzülecek.

Güney Koreli Samsung, Ocak ayında karşımıza Galaxy S22 serisi ile çıkacak. Her yıl yaptığı gibi bölgelere göre farklı farklı işlemciler ile satışa sunulacak olan yeni S serisi, bu sefer kullanıcıları üzecek. Çünkü söylentilere göre telefonun Snapdragon 898 yonga seti ile Exynos 2200 yonga setli sürümleri arasında çok büyük performans farklılıkları olacak. Peki, bu fark neden kaynaklanacak?

Galaxy S22 performans konusunda büyük fark sunacak

Bunun nedeni, Exynos 2200’ün modern oyunlardaki görselleri önemli ölçüde iyileştirmesi gereken ışın izleme teknolojisini destekleyen güçlü bir AMD GPU içermesi olacak. Hem Snapdragon 898 hem de Exynos 2200, Samsung tarafından 4nm işlem kullanılarak üretilecek. Verizon’un Samsung’dan Exynos 2200 tabanlı amiral gemisi modellerini Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen kablosuz sağlayıcısına göndermesini istediği bildiriliyor.

ABD pazarının geleneksel olarak Snapdragon destekli Galaxy amiral gemisi modellerini almasının ana nedeni, Qualcomm tarafından patentli teknolojiyi kullanan ABD hücresel ağlarıyla ilgili. Bu, Samsung’a bir seçenek bırakıyor. Şirket ya ABD’de Snapdragon yonga setini kullanabilir ya da parayı Samsung’un teknolojisini lisanslamak için harcayabilir.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Avrupa pazarında Exynos 2200 yonga seti ile satılacak olan yeni seri özellikle mobil oyunlarda seviye atlattıracak bir deneyim sunacak. İlerleyen süreçte bu yonga setiyle birlikte PlayStation 2 oyunlarını akıcı ve sorunsuz bir şekilde emüle etmek mümkün olacak gibi görünüyor.

ARM tabanlı mobil oyunlarda da bu gelişimin 1 yıl içerisinde gözlemlenmesi bekleniyor. Konsol kalitesinde denilen grafiklerin çok yakında mobil platformlara geleceğini söyleyebiliriz. Türkiye pazarında da Exynos 2200 yonga seti ile satılacağını düşündüğümüz yeni seri bakalım performanstaki bu uçurumu nasıl dengeleyecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu