Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P40 Pro, Mate 30 Pro’nun kaderini yaşamayacak

Henüz Huawei Mate 30 Pro’yu bırakın ülkemizde daha küresel çapta görmeden Huawei P40 Pro ve P40 cephesinden çok önemli gelişmeler yaşanıyor.

The Information sitesinin kaynaklara dayandırarak aktardığı habere göre Huawei, P40 serisi modelleri yaptırımlar devam etse dahi dünya genelinde satmak konusunda ısrarlı olacak.

Huawei’in Mate 30 serisi modelleri Çin’de önemli bir satış başarısı gösterdi. Google uygulama ve servislerinin telefonda olmaması Çinli kullanıcılar için bir sorun oluşturmazken, dünyanın geri kalanı için büyük bir sorun teşkil ediyor, zira Android’den Google uygulamalarını çıkardığınızda işletim sistemi pek anlam ifade etmiyor.

Huawei P40 Pro ve P40 dünyaya açılacak

Şu sıralar gelen haberler Amerika ve Çin arasındaki buzların yavaş yavaş eridiği ve uzlaşmanın yakın olduğunu yönünde. 2020 yılı tepe modelleri çok değil ocak ve şubat ayı gibi çıkış yapmaya başlayacak. Anlayacağınız Mate 30 serisi için zaman daralıyor.

Google servisleri olmadığı için Mate 30 serisinin henüz küresel çapta satışa çıkaramayan Huawei, P40 serisinde yaptırım kararları devam etse bile telefonları satışa sunmak istiyor. Burada agresif bir fiyatlandırma ve dikkat çeken promosyonlarla P40 modellerin satması sağlanabilir, fakat  bu noktada Google servisleri olmadan bir Android cihazı kullanmak istemeyenleri ikna etmek yine de zor olmayacaktır.

Huawei P40 serisinin P30 Pro 2 ve P30 2 şeklinde satışa çıkacağı teorisinden söz edilse de bu pek mümkün görünmüyor. Zira Kirin 990 yonga seti henüz Google lisansı alan işlemciler arasında yer almıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu