Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S24 Serisi Yapay Zeka Sayesinde Çok Satıyor

Galaxy S24 serisi gelişmiş yapay zeka özellikleri sayesinde tüm bölgelerde Samsung'un satışlarını artırıyor. En çok artış Avrupa pazarında.

Samsung‘un son zamanlardaki en büyük sorunu akıllı telefon satışlarındaki düşüş oldu. Şirket, amiral gemisi modelleriyle hayal kırıklığı yaratan sonuçlarla karşılaştı ve pazar hakimiyetini kaybetti. Bu düşüş aynı zamanda Apple’ın dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olarak Samsung’u geçmesine de yol açtı. Ancak Galaxy S24 serisi, yapay zeka odaklı özellikleriyle ilk satışlarda güçlü bir toparlanma sinyali veriyor. Detaylara göz atalım.

Samsung yakın zamanda yenilikçi Galaxy AI özelliklerini öne çıkaran Galaxy S24 serisini piyasaya sürdü. Şirketin beklentileri karşılandı ve küresel satışlar geçen yılın aynı dönemine göre %8 arttı. Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri ve Batı Avrupa’da özellikle %10’u aşan güçlü satış büyümesi görüldü.

Galaxy S24 Ultra fiyatı

Güney Kore’de Galaxy S24 serisi için ön siparişler önceki nesle kıyasla yaklaşık %22 arttı ve 1,21 milyon adet satıldı. Rakamların yıllık bazda %28 arttığı Avrupa’da satış ivmesi devam etti. ABD pazarında da %14’lük bir büyüme kaydedildi.

Seride Galaxy S24 Ultra, satışlarda %52’lik oranla en çok satan model olmayı başardı. Galaxy S24 Plus da iyi bir performans sergileyerek %21’lik bir satış oranına ulaştı ve önceki modele göre %53’lük önemli bir iyileşme gerçekleştirdi.

Galaxy S24 yapay zeka özellikleri

  • Bixby: Bixby, Galaxy cihazınızda çeşitli görevleri gerçekleştirmenize yardımcı olabilecek bir sanal asistandır.
  • Canlı Çeviri: Canlı Çeviri, metni ve konuşmayı gerçek zamanlı olarak 100’den fazla dile çevirmenize olanak tanır.
  • SmartThings: SmartThings, Galaxy cihazınızı kullanarak evinizdeki diğer cihazları kontrol etmenizi sağlar.
  • Knox: Knox, Galaxy cihazınızın güvenliğini korumaya yardımcı olan bir güvenlik platformudur.
  • DeX: DeX, Galaxy cihazınızı bir masaüstü bilgisayara dönüştürmenizi sağlar.
  • Kamera: Galaxy cihazları, yüksek kalitede fotoğraf ve video çekmenizi sağlayan gelişmiş kamera özelliklerine sahiptir.
  • S Pen: S Pen, Galaxy Note ve Tab cihazlarda bulunan dijital bir kalemdir. Not almak, çizim yapmak ve daha fazlası için kullanılabilir.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu