Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerQualcommTeknoloji

MediaTek Qualcomm’u Anavatanında Ezdi!

MediaTek, Dimensity serisi yonga seti ile rakiplerini dize getirmeye devam ediyor. Qualcomm anavatanında bile MediaTek’e yenildi.

Counterpoint tarafından yayınlanan yeni bir rapor, MediaTek’in telefonlar için yonga seti pazarında lider olduğunu gösterdi. Ancak yıllık koşullardaki payı önemli ölçüde azaldı. Bilindiği gibi, MediaTek, ABD pazarında da lider konumunda. Ancak burada sadece Android’li cihazlardan bahsedebiliyoruz. Çünkü ABD telefon pazarının yarısından fazlası Apple tarafından işgal ediliyor. Bu sefer IDC’den ilginç bir rapor daha geldi.

Rapor geçen yılın dördüncü çeyreği ile ilgili. Sonuçlarına göre MediaTek yüzde 51, Qualcomm’un payı ise yüzde 47 aldı. Pazarın kalan kırıntıları Samsung’a ait. Burada MediaTek’in olumlu dinamiklerini zaten açıkça görebilirsiniz. Sadece dörtte bir oranında, şirket payını yüzde 10 puan artırdı ve yılın başından bu yana büyüme neredeyse iki kat.

MediaTek

Böyle bir başarı elde etmek için, MediaTek öncelikle 400 dolara kadar fiyat segmentinde Amerikan pazarının sadece birkaç çok satan tarafından yardımcı oldu. Bu telefonlar Motorola Moto G Pure, Samsung Galaxy A12, Samsung Galaxy A32 ve T-Mobile Revvl V+ modelleri olarak konumlandırıldı.

MediaTek’in Amerikan pazarındaki bir diğer zaferi, belirli bir büyük Amerikalı operatörden (muhtemelen Verizon) milimetre dalga sertifikası alınmasıydı. Bu çok önemlidir, çünkü Verizon hala 5G’li tüm akıllı telefonlarında bu aralığı tercih ediyor.

İki yonga seti arasındaki bu savaşta Qualcomm‘un artık bir hamle yapması gerekiyor. Aksi durumda MediaTek’in bu yükselişinin önüne geçemeyecekler.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu