Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknolojiXbox

Xbox Series X Fiyatı Şaha Kalktı! Oyun Lüks Oldu!

Xbox’ın yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X fiyatını ikiye katladı. Oyun oynamak Türkiye’de lüks hale geldi.

Kurdaki artış teknolojik ürünleri vurmaya devam ediyor. Apple Türkiye’den sonra Microsoft da bu artışa sessiz kalamadı ve Xbox Series X konsolunun fiyatını arttırdı. Türkiye’ye geldiğinde 8.000 TL bandında satın alınabilen bu konsol şimdi son zamdan sonra 15.568 TL’ye satılıyor. Oyun oynamanın bile lüks olduğu ülkemizde bir konsolun fiyatının 15.000 TL bandını aşması gerçekten de hoş değil.

Xbox Series X fiyatı uçtu gitti! Oyun oynamak lüks haline geldi!

Amerika’da 500 Dolar Avrupa’da 500 Euro‘ya satılan bu konsolun ülkemizde şu an hala uyguna satıldığını söyleyebiliriz. Normalde olması gereken fiyatı mevcut kurlar ve vergiler ile 20.000 TL. Muhtemelen yeni yıldan sonra Microsoft Türkiye de bu artışlara dayanamayacak ve fiyatı 20.000 TL’ye kadar çıkarmak zorunda kalacak.

PlayStation Türkiye cephesi ise hala sessizliğini koruyor. PlayStation 5‘in stokları maalesef ki çip krizinden dolayı yok. Ancak yeni stoklar gelirse PlayStation 5’in fiyatının da 20.000 TL’ye kadar çıkacağını söyleyebiliriz. Oyun fiyatları ise yeni yılda muhtemelen 1.500 TL bandına kadar çıkacak. Şu an kutulu PS5 oyunlarının 999 TL’ye satıldığını da belirtelim. Dijital mağazalara da çok yakında büyük bir zam gelecektir.

Xbox Series X

Bu fiyatlar maalesef ki uzun bir süre böyle kalacak. Mucizeler gerçekleşir ve dolar tekrardan 10 bandına gerilerse ki imkansız görünüyor, bu fiyatlar karşısında teknoloji tamamen zengin işi haline gelecek. Firmaların bu süreçte Türkiye pazarından çekilme ihtimalleri bile bulunuyor. Umarız bu korkulan senaryo gerçekleşmez ve firmalar ülkemizi terk etmek zorunda kalmaz.

2022 yılında satışa sunulacak olan tüm teknolojik ürünlerin fiyatlarını tahmin bile etmek istemiyoruz. Android amiral gemileri 30.000 TL’ye kadar çıkacak gibi görünüyor bu gidişle…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu