Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriPixelTeknoloji

Google Pixel 3 XL başarılı olabilir mi? Yine mi gözyaşı yine mi hüzün?

Google 3. nesil Pixel telefonlar ile karşımıza çıktı. Telefonların tüm teknik detaylarını sizlerle paylaştık. Ülkemize paralel ithalat yolu ile gelebileceğini düşündüğümüz Pixel 3 ve Pixel 3 XL‘ın başarılı olup olamayacağını takdir edersiniz ki zaman gösterecek ama ortaya çıkan gerçekler Google‘ın yine hayal kırıklığı yaşayacağını gösteriyor. Bunun temel sebeplerini (bizce) kısaca özetleyelim. Zira Google Pixel 3 XL bizce başarısız olmaması gereken bir ürün ama Google‘ın ilginç satış stratejisi işleri bu noktaya sürükleyecek diye düşünüyoruz.

Google Pixel 3 XL neden başarısız olacak!

HTC Ortaklığı

Öncelikle artık yok olma noktasına gelen hem tasarımı hem de sektöre bakış açısı bitmiş HTC‘ye telefon yaptıran Google’ın ne planladığını bilmek oldukça zor. Tayvanlı üreticiye 1,1 milyar dolar veren ve tüm mobil ekibi de kendi bünyesine alan Google’ın zaten başarısız bir ekibe başarısız yaptıkları işe devam etmelerini sağladığını görüyoruz.

Yüksek Fiyatlandırma

Bugün itibariyle ön siparişe sunulan Google Pixel 3 XL şu fiyatlandırmalar ile karşımıza çıktı.

  • Pixel 3 XL 64GB 959 €
  • Pixel 3 XL 128GB 1.059€

Peki bu fiyatlara alternatif ne var?

128GB Galaxy Note 9 999 €’dan Avrupa’da resmi olarak satılıyor. iPhone XS ise 1149 € ve Huawei P20 Pro 749€ fiyat ile karşımıza çıkıyor. Yani Bu noktada ikinci el değeri düşmeyen iPhone XS ya da donanım canavarı ve her konuda Pixel 3 XL‘tan daha fazla özellik sunan Galaxy Note 9 daha uygun fiyatı ile karşımıza çıkıyor. Yani fiyatlandırma tek kelimeyle bir hata.

Düşük Donanım

Pixel telefonu tercih eden birisi genellikle donanım ve yazılıma önem veren birisidir. Bu noktada Google yeni nesil Google Pixel 3 XL, 4GB RAM gücü ile günümüz RAM savaşlarında çok geride kalıyor. Bir diğer sorun ise 3430 mAh pil gücü olacak gibi görünüyor. Özellikle Android ekosisteminde rakipler pil değerini 4000 mAh’lara yaslamışken 3430 mAh pil gücü ve 4GB RAM bize ne sunacak bunu da göreceğiz.

Tek Kamera

Google, tek kamera performansının çift hatta üçlü kamera diziliminden daha iyi olduğunu dile getirse de görsellik her şeydir. Madem böyle bir durum var; önde neden çift kamera kullandın diye de adama sormazlar mı? Evet Google’ın kendi yazılımı arka tarafın bokeh efekti vermesinde oldukça önemli bir görev aldı ama çift kamera kullanımı artık böylesine standartlaşmışken çağ dışı gibi gözüken bir telefona 1000 €‘yu kim verecek?

Bulunabilirlik

Google Pixel 3 XL tahmin edeceğiniz üzere sadece belli coğrafyalarda satışa sunulacak. Ülkemiz ise bu coğrafyalar arasında değil. Sony‘deki başarısını! Google’da da devam ettiren hanımefendinin bu telefonu ülkemiz pazarına getirtme gibi bir durumu olabilir mi bunu da hep birlikte göreceğiz ama Pixel 3 XL‘ın sadece belli ülkelerde satılacak olması da başarının önündeki bir diğer imkansız durum.

Sonuç: Google’ın yeni nesil amiral gemisi Pixel 3 XL, DxOMark‘tan ne kadar puan alırsa alsın kamera tarafında donanım anlamında sınıfta kalacak. Yüksek fiyatlandırma ve tasarımın kötülüğü ise Google’ın yeni bir başarısızlığı ile sonuçlanacak. Bu kadar büyük, zengin ve yazılımın kaynağı bir üreticinin bu kadar yanlış işlere imza atması şaka gibi bir durum. Sizce de öyle değil mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu