Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Play Hizmetleri rekor indirmeye ulaştı; ne 3 milyar, ne 5 milyar!

Android cihazların vazgeçilmezi Google Play Hizmetler büyük bir başarıya imza attı. Servis dudak uçuklatan indirme sayısı ile dikkat çekti!

Android telefonların olmazsa olmazı Google Play Hizmetleri, her geçen gün daha fazla insana hitap ediyor. İlk zamanlar birçok insan tarafından linçlenen ve zaten güçsüz olan cihazları fazlasıyla yoran servis, günümüzde 64GB/128GB depolamalı ve 4GB/6GB/8GB RAM‘li telefonların yaygınlaşması ile göz önüne bile gelmiyor. Üstelik hayatımızı fazlasıyla kolaylaştıran hizmet; oyunları, kişisel verileri ve daha fazlasını yedekleyerek tüm Google uygulamalarını nizami bir şekilde çalıştırıyor.

Android ile oldukça uyumlu bir şekilde çalışan Google Play Hizmetleri, herhangi bir Google uygulamasını şirketin planlaması ve isteklerine göre siz fark etmeden güncelleyebiliyor, mesajlardan tutunda özel verilere kadar birçok bilginize erişebiliyor. Aynı zamanda Android’in ilk yıllarında var olan “güncelleme” sıkıntısını da ortadan kaldıran servis, uygulamaları daha hızlı ve daha stabil bir şekilde güncelliyor. Bu güncelleme sorununu örneklendirmek gerekirse; daha önceki Android sürümlerinde Google Haritalar uygulamasını güncelleyebilmek için Android sürümünüzü de güncellemeniz gerekiyordu.

Yani “Android x” sürümünde bir cihazınız var ise yeni Haritalar sürümünü kullanabilmek için “Android y” sürümünü kurmanız gerekiyordu. Malumunuz cihazların sürekli güncelleme alamaması da birçok cihazı döneminin gerisine itiyordu.

İşte böylesine yararlı bir uygulama olan Play Hizmetleri, insanların severek kullandığı değil; bilakis zorunlu olarak kullandığı, oldukça yararlı bir hizmet. Ve bu zorunluluk da uygulamayı Play Store’da milyarlarca indirmeye ulaştırdı. Google Play Hizmetleri, markette 10 Milyardan fazla indirildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu