Akıllı TelefonAndroidAsusGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Qualcomm Wi-Fi 7 Çipi İle Havalara Uçacaksınız!

İnternet hızı arttıkça çipler de yenileniyor elbette. Qualcomm da yeni Wi-Fi 7 özellikli çiplerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Yonga seti kralları Qualcomm ve MediaTek rekabeti iyice artıyor. Buna bir de Broadcom eklendi. Eyvahlar olsun! Qualcomm Wi-Fi 7 çipinde sona geldi. Bir DigiTimes raporuna göre, haberler sektör kaynaklarından geliyor. Yakında Wi-Fi 7 (802.11be) yongaları piyasaya sürülecek. Böylelikle 2021 ortasından sonra yeni çipler kullanılmaya başlayacak.

Gelecek nesil kablosuz ağ kartları, Wi-Fi 6 standartlarının ve hatta Wi-Fi 6 Plus standartlarının halefleri olacaktır. Kaynaklara göre buna Qualcomm, MediaTek ve Broadcom gibi büyük firmalar dahildir. Özellikle Qualcomm’un amiral gemisi telefonlar için çip üretimini hızlandırması bekleniyor. Uygun fiyatlı telefonlarda ise MediaTek piyasayı domine edebilir.

Bu şirketlerin tümünün diğer çeşitli OEM’lere kablosuz ağ çipi tedarik ettiğini biliyoruz. Buna Asus, Acer, HP ve diğerleri dahil olmak üzere PC ve dizüstü bilgisayar üreticileri dahildir. Bu yongaların akıllı telefonlara, tabletlere ve WiFi yönlendiriciler gibi diğer ürünlere de ulaşması bekleniyor ve muhtemelen gelişmiş kablosuz veri aktarım hızları sunacak. Hatta tüm bunlara ek olarak kablosuz menzili de yükseltebilecek. Özellikle “Abi, evin arka odasında internet çekmiyor, aklımı oynatacağım!” diyenlerdenseniz biraz daha bekleyin. Yıl sonuna kadar yeni telefonlarda ve bilgisayarlarda bu problem çözülmeye başlamış olacak.

Şimdilik yeni çiplerle ilgili bilgimiz bununla sınırlı. Ayrıntılı bilgiler için takipte kalmaya devam edin.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu