Elektrikli ArabaGenelOtomobil

Elektrikli Araba Teknolojilerinde Devrim! Menzil Sorunu Ortadan Kalkıyor

Dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL, şasiye entegre batarya ile 1.000 km menzilli bir sedan araç altyapısı geliştirdiğini duyurdu. 

Elektrikli otomobil pazarındaki büyüme inanılmaz bir hızla devam ediyor. Sadece birkaç yıl önce Avrupa ve ABD’de bile pek yaygın olmayan bu teknoloji günümüzde her yerde. Elbette ki bu durum elektrikli arabaların gelişimine harcanan Ar-Ge’nin de arttığı anlamına geliyor. Her geçen gün daha fazla şirket, bu teknolojiyi daha iyi hale getirmek için çalışıyor ve görünüşe göre bunu başarıyor da. Dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL, şasiye entegre batarya ile 1.000 km menzilli bir sedan araç altyapısı geliştirdiğini duyurdu.

CATL, Şasiye Entegre Batarya 1.000 km Menzil Sunacak

Söz konusu elektrikli arabalar olduğunda menzil, geleneksel modellere karşı en büyük dezavantaj. Özellikle de şarj için hala oldukça fazla zamana ihtiyaç olduğunu göz önünde bulundurursak. Bu nedenle potansiyel müşteriler kısa şarj süreleri ve uzun menziller görmek istiyor. Neyseki Dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL, bu ihtiyaca cevap verdi.

elektrikli araba menzil

DoluBatarya’nın haberine göre CATL, son yaptığı duyuruda şasiye entegre batarya ile 1.000 km menzilli bir sedan araç altyapısı geliştirdiğini açıkladı. Şirket, aracın altyapısının, geleneksel batarya modülleri ve paketlerinin yerini alan, şasiye entegre bir batarya tasarımına sahip olacağını söyledi.

Geçen sene VinFast ve daha sonra ortağı olduğu Hozon Auto ile iş birliği anlaşması imzalayan batarya devi, otomobil üreticilerine lityum iyon hücre, batarya paket ve modüllerinden sonra şasi de tedarik etmeye başlayacak. Batarya, motor, fren sistemi ve süspansiyon sistemlerini bir araya getiren akıllı şasi (CIIC: CATL Integrated Intelligent Chassis), yaz ve kış testlerinden de başarıyla geçti.

Kış aylarında -7 derecede 1.000 kilometrelik menzilin (CLTC menzil) %30 düştüğü tespit edilmiş. Normal tüketim ortalaması ise 10,5 kWh/100 km olarak hesaplandı. Bu tasarım, aracın ağırlığını ve hacmini azaltmaya yardımcı olacak ve daha iyi bir menzil performansı sağlayacak. CATL, yeni altyapının 2025 yılına kadar seri üretime hazır olacağını açıkladı.

Elektrikli Araba İthalinde Kurallar Değişti! BYD ve Tesla Etkilenecek Mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu