Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Android 13 Güncellemesi 5 Samsung Telefon İçin Yayınlandı

Android 13 güncellemesi her geçen gün yeni Galaxy tablet ve telefonla buluşuyor. Güncelleme son olarak Galaxy S20 serisi için yayında.

Samsung, Android 13 güncellemesi söz konusu olduğunda şu ana kadar yeni yazılımı en çok modelle buluşturan üretici oldu. Neredeyse her gün bir ya da birkaç Galaxy telefon ya da tablet One UI 5.0 güncellemesini sahip olmakta.

Güney Koreli teknoloji devi Android 13’ün son olarak Galaxy S20 serisi için başlattı. Galaxy S20, Galaxy S21 Plus ve Galaxy S20 Ultra modelleri Güney Kore’de Android 13 ile buluşuyor. Güncellemenin kısa süre içerisinde yaygınlaşacağını belirtelim. Samsung’un Android 13 sürümünü buluşturduğu diğer iki model Galaxy S22 5G ve Galaxy Quantum 2 oldu.

Samsung Android 13 Yenilikleri

Android 13 güncellemesi, yığılmış widget’lar, Renk Paleti özelliğiyle daha iyi Material You uygulaması ve bildirimler için daha büyük uygulama simgeleri içeren yenilenmiş bir arayüz tasarımı getiriyor. Ayarlar menüsünde ve hızlı ayar geçişlerinde küçük değişiklikler var.

Samsung, One UI 5.0’daki tüm stok uygulamaları geliştirdi. Kamera, Galeri ve Klavye uygulamalarındaki OCR özelliği ile görüntülerden metin çıkarabilmekte. Samsung Klavye ayrıca daha fazla emoji, animasyonlu emoji ve AR Emojisi getiriyor. Klavyenin ayrıca performans, arayüz uyumu ve geçişleri iyileştirildi.

Güney Koreli firma ayrıca Bixby, Bixby Routines ve erişilebilirlik özelliklerini iyileştirdi. Son olarak ise yerleşik görüntü ve video düzenleyiciler de iyileştirildi.

Samsung’un katlanabilir telefonları için güncelleme henüz ülkemizde dağıtıma sunulmuş değil. En son Android güncellemesinin aralık ayı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu