Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro Max Piliyle Rakipsiz Olacak! Nasıl mı?

iPhone 14 Pro Max, pil tarafında rakipsiz olan iPhone 13 Pro Max’ten daha iyi olacak. Bu durumu yeni 5G modemler sağlayacak.

Apple’ın özellikle iPhone 11 sonrası duyurduğu telefonlarda pil kullanım süreleri hatırı sayılır bir oranda artırıldı. Özellikle iPhone 13 Pro Max ile birlikte Apple’ın amiral gemisi segmentinde diğer markaların ulaşılması güç süreler elde ettiğini görüyoruz. Apple’ın şu an en güçlü telefonu olan iPhone 13 Pro Max, tüm rakipleriyle kıyaslandığında çok daha iyi bir pil süresi sunmakta. Yeni bir rapora göre Apple pil süresini iPhone 14 serisinde daha da iyileştirecek. Aslına bakarsanız Apple pil süresini yapacağını yeni bir donanım anlaşmasıyla artıracak. Bu durumda iPhone 14 Pro Max öncül modelinde olduğu gibi kendi segmentinde en iyi pil süresini sunacak. Şimdi detaylara geçelim.

Yeni bir rapora göre Apple bu yıl ki tüm iPhone modellerinde TSMC’nin geçen yıl duyurduğu 5G modemleri kullanacak. 6nm üretim sürecinde geliştirilen bu modelde sadece küçük olmakla kalmayacak, aynı zamanda daha az güç tüketerek pil süresine ciddi katkı sağlayacak.

Bu modemler, 6GHz altı bandında çalışırken bile daha az güç tüketecek. Tabii sadece bu modemlerin pil süresini saatlerce uzatacağından söz etmiyoruz. Fakat hem bu modem hem daha verimli işlemci ve Apple’ın yazılım düzeltmeleriyle pil süresini artıracağı bir gerçek. Aynı kaynak ayrıca iPhone 14 serisindeki tüm modellerin Wi-Fi 6E desteği alacağını iddia ediyor.

iPhone 14 serisinde özelilkle çentik tarafında nasıl bir gelişme sağlanacağı merak konusu. Apple’ın bu alanda bir değişiklik yapacağına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu