Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealme

realme Pahalı Telefon İşine Giriyor! Türkiye Fiyatları Uçacak

realme pahalı telefon segmentine giriş yapacağını resmi olarak açıkladı. Şirket ilk kez 800 dolar üzerindeki telefonlara odaklanacak.

Sadece üç buçuk yıl önce kurulan realme bütçe dostu giriş ve orta segment telefonlarla kısa süre içerisinde dünyanın önde gelen markalarından birine dönüştü. Şirket bu yılın başında ise realme GT serisi modellerle birlikte üst segmenti hedefleyen amiral gemisi katili olarak isimlendirilen yeni bir telefon serisi başlattı. realme şimdi ise pahalı telefon segmentine giriş yapacağını duyurdu.

Açıklama bizzat şirketin kurucusu ve halihazırda CEO’su olan Sky Li’den geldi. Li, son tweet’inde 800 doların üzerinde fiyatlandırılan ultra premium segment telefonlara odaklanacaklarını açıkladı. Kıdemli yönetici ayrıca kullanıcılara bu telefonlardan ne bekledikleri yönünde bir soru yöneltti.

Realme, 800 dolar üzerinde fiyatlandırılan telefonlarla birlikte Samsung, Apple ve Google gibi endüstrinin devlerine karşı agresif bir rekabet içerisinde girecek. realme’nin şu an için bu segmentteki bir telefonu yok, fakat realme GT Neo 2 bu segmenti en fazla zorlayacak cihaz konumunda.

Realme’nin premium segmente konumlandıracağı ilk telefonun hangi özeliklere sahip olacağı konusunda bir açıklama yok. Ancak burada bazı özelliklerden söz etmek mümkün. Öncelikle telefonun 2K çözünürlüğünde, 120Hz tarama hızında ve kavisli OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Snapdragon 898 işlemcisinden güç alacak telefonun 100 watt ya da üzeri bir şarj desteğiyle geleceği ve kamera tarafında önemli ölçüde geliştirilmiş sensörler barındırması bekleniyor.

realme’nin halihazırda Türkiye’de satışta olan en pahalı telefonu realme GT yakın zamanda 8.000 TL fiyattan listelendi. Telefonun yurt dışı fiyatı 400 $’ın biraz üzerinde. 800 dolar üzerinde konumlandırılan realme telefon Türkiye’ye geldiği taktirde şu anki döviz kurunu göz önünde bulundurursak fiyatının 13 / 14 bin TL’leri bulacağı kesin.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu