Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy S22 İçin Heyecanlandıran Hızlı Şarj İddiası


Samsung Galaxy S22 serisinde nihayet rekabetçi bir hızlı şarjın kullanılacağı belirtiliyor. Galaxy S22 cephesinde son gelişmelere bakalım.

Samsung uzun yıllar cihazlarında 15 watt gücünde şarj çıkışı sağlayan adaptörler kullandı. 2019 yılında Galaxy Note 10 serisinde 25 watt / 45 watt hızlı şarj seviyesine çıkıldı. Fakat Samsung sonraki iki yılda amiral gemisi telefonlarda tekrar 25 watt adaptör kullanımına döndü. Samsung Galaxy S22 söz konusu olduğunda ise bu durumun değişeceği bildiriliyor.

SamMobile sitesinin güvenilir bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Galaxy S22 serisinde 65 watt hızlı şarj desteğine sahip bir adaptör kullanacak. Merak edilen serideki tüm modellerin 65 watt’ı destekleyip desteklemeyeceği. Her yıl Ultra modelini daha özel bir noktaya getiren Samsung, 65 watt’lık hızlı şarj desteğini sadece Ultra modeline sunabilir.

Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 serisinde her ne kadar hızlı şarj seviyesinde rekabetçi bir noktaya gelinecek olsa da, kutudan adaptör çıkmamaya devam edecek. Apple ile birlikte bir anda çevreci kesilen markaların adaptörü sadece amiral gemisi telefonların kutularından çıkarmalarını da anlayabilmiş değiliz. Giriş ve orta segment telefonların kutularında adaptör yer almaya devam ediyor.

Her neyse Samsung’un Galaxy S22 ile birlikte hızlı şarj tarafında bir atağa ihtiyacı var. Rakip bazı üreticiler 100 ve 120 watt’a çoktan geçtiler. Öyle ki bazı telefonların pilleri sadece dakikalar içerisinde doluyor. Hatta gelecek yılla birlikte Xiaomi’nin 200 watt gücünde hızlı şarj kullanımına geçeceği kaydediliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu