Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy Tab S8 Serisinde Bu Özellik Olmayacak!

Çok yakında piyasaya sürülecek olan amiral gemisi Galaxy Tab S8 serisinin ana modeli, bir özellikten eksik olacak. İşte detaylar.

Tablet sektöründe ivme kazanan Samsung, kısa süre içinde Galaxy Tab S8 serisini duyuracak. Yeni seride toplam üç model yer alacak ve ortaya çıkan son raporlara göre ana model, çok beklenen bir özellikten mahrum kalacak. Gelin detaylara göz atalım.

Samsung Galaxy Tab S8’in Ana Sürümü AMOLED Ekrana Elveda Etti

Tab S8 ailesinin ana modelinin 11 inçlik bir ekranla geleceğini uzun süredir biliyoruz. Bu ana modelin Tab S8+ ve Tab S8 Ultra gibi bir AMOLED panele sahip olacağını varsaymıştık ancak bu defa işler değişmiş durumda.

Son gelen raporlara göre ana sürüm olan 11 inçlik Tab S8’de AMOLED ekran yerine 2560×1600 piksel çözünürlüklü TFT ekran kullanılacak. Bu boyuttaki bir tablet için yoğun piksel oranları gerekli. Bu nedenle Samsung’un bu tablette kullandığı TFT panellerin renk doğruluğu ve parlaklık açısından yeterli olacağını umuyoruz.

https://twitter.com/Shadow_Leak/status/1490886320646135815?s=20&t=lTTiwx9b5RMv5MPnnqMHLw

Ana sürümdeki tek eksik bu olacak. Performans açısından tabletin yüksek güç sunması bekleniyor. Ayrıca serinin diğer iki büyük tabletinin AMOLED ekran taşıyacağı belli oldu. Ana sürümde TFT panelli ekran kullanılmasının nedenini bu yıl donanım sektöründeki artan maliyetlerin olduğunu söyleyebiliriz. Şirket, ürünü uygun fiyat bantlarında tutmak için AMOLED ekran teknolojisini feda etmiş olabilir. Tab S8 serisine sayılı günler kaldı ve yeni gelişmeleri için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu