Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Youtube için alternatif buldu! Bundan sonra…

ABD ile yaşanan gerginlik neticesinde Youtube da dahil tüm Google uygulamalarından mahrum kalan Huawei, alternatif arayışlarına devam ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri ile yaşanan krizle birlikte Google‘da dahil birçok Amerikan şirketi ile ortaklığı kısıtlanan Huawei, kendi başının çaresine bakmaya çalışıyor. Daha öncesinde Google Mobil Servislerine alternatif olarak Huawei Mobil Servislerini oluşturan şirket, bu sayede Play Store‘un yarattığı boşluğu AppGallery ile doldurmuştu; ancak Huawei’nin tek açığı Play Store değildi. Play Store ve diğer Google uygulamalarının yanı sıra YouTube’u da cihazlarına ekleyemeyen üretici, nihayet bu duruma da kendi çapında bir çözüm buldu. Geçtiğimiz günlerde de Google uygulamasına bir alternatif geliştirerek “Petal Search“ı piyasaya süren Huawei, bugün de YouTube’a alternatif olarak Dailymotion ile el sıkıştı.

Yapılan anlaşma neticesinde YouTube‘a alternatif olarak geliştirilen Huawei Video platformu, Dailymotion alt yapısı ile çok daha kapsamlı olacak. Aynı zamanda yeni Huawei cihazlarında Huawei Video platformunun yanı sıra Dailymotion‘da yüklü olarak gelecek. Bu sayede daha öncesinde hayata geçirilen Huawei Video’nun daha geniş kapsamlı bir hizmet sunacağını, en azından Dailymotion ile biraz daha başarı sağlayacağını söyleyebiliriz; ancak unutmamakta fayda var, ne Dailymotion, ne de Huawei Video YouTube ile yarışacak düzeyde değil. Bu sebepten ötürü yeni Huawei cihazlarının Avrupa’da ki satış oranları düşmeye devam edebilir.

Gerek ülkemizde, gerekse dünyada büyük çaplı kitlelere hizmet veren Huawei, her ne olursa olsun Google’ın kaybetmek istemeyeceği bir şirket. Neticede geçtiğimiz aylarda AppGallery‘yi kullanan 400 milyon aktif kullanıcı olduğunu açıklayan Huawei, pazarda da büyük bir satış payına sahip durumda.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu