Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Tensor İşlemcisin Detayları Açıklandı

Pixel 6 ailesinde yer alacak olan Google Tensor işlemcisinin detayları belli oldu. Bakalım bu yonga seti rakiplerine denk olabilecek mi?

Google, bu sonbaharda Pixel 6 ve Pixel 6 Pro akıllı telefonların piyasaya sürüleceğini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Bu zamana kadar cihazların teknik özellikleri hakkında pek çok söylenti gün yüzüne çıkmıştı. Ancak bu zamana kadar bu cihazlar kullanılacak olan Google Tensor işlemcinin detayları paylaşılmamıştı.

Google Tensor yonga seti nasıl olacak?

Bugün ortaya çıkan rapora göre, Pixel 6 serisindeki Tensor yonga setinde 2.80GHz hızında çalışan iki adet ARM Cortex-X1 çekirdeği, 2.253GHz hızında çalışan iki adet ARM Cortex-A76 çekirdeği ve 1.80GHz hızında çalışan dört adet ARM Cortex-A55 çekirdeği yer alacak.

Ancak şimdilik yonga setinin GPU bilgisi henüz bilinmiyor. Önceki söylentilere göre bu yonga setinin 848MHz saat hızına sahip Mali-G78 GPU‘ya sahip olduğu söyleniyor.

Pro serisinin 128GB / 256GB / 512GB depolamaya sahip 12GB LPDDR5 RAM ile geleceği söyleniyor. Raporda ayrıca Pixel 6 Pro’nun Google’ın AV1 kod çözücüsüne sahip olduğu söyleniyor. Bu da Pixel 6 Pro’nun HEVC içeriğini 8K 30 FPS’ye kadar ve AV1 içeriğini 4K 60 FPS’de çözebileceği anlamına geliyor. Ayrıca, yüksek kaliteli Bluetooth ses için Qualcomm aptX ve aptX HD codeklerini desteklediği söyleniyor.

Google, telefonların sonbaharda tanıtılacağını söyledi. Son raporlar, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro‘nun 19 Ekim‘de ön sipariş için hazır olacağını ve 28 Ekim’den itibaren satışa sunulacağını gösteriyor. Türkiye pazarını pas geçecek olan bu seri direkt olarak iPhone 13’ün karşısına konumlandırılacak. Fiyat açısından Google’ın şimdilik nasıl bir politika izleyeceği bilinmiyor. Ancak tahminlerimize göre Pro serisi 999 dolar bandını zorlayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu