Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P50 İki Farklı İşlemci ile Gelecek

Huawei’nin yeni amiral gemisi Huawei P50 ailesi hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Seri iki farklı yonga seti ile gelebilir.

Amerika ile Çin arasındaki ekonomik savaşın kurbanı olan Huawei, uzun bir süredir ambargolar ile mücadele etmeye çalışıyor. Bu süreçte Qualcomm’un yonga setlerini kullanamadığı gibi TSMC ile de anlaşamayıp Kirin yongalarını üretemeyen Çinli firma, çıkış yolu bulmuş gibi görünüyor. Ağustos ayında tanıtılması muhtemel olan Huawei P50 ailesi için bugün ortaya ilginç bir iddia atıldı.

Huawei P50 Kirin 9000 ve Snapdragon 888’li sürümleri ile gelebilir

Bildiğiniz gibi Samsung, Galaxy S serisini farklı işlemciler ile satışa sunuyor. Snapdragon ve Exynos sürümleri bulunan Galaxy S serisini P50 serisi takip edebilir. Aktarılan bilgilere göre 2021 sonuna kadar P50 ailesi Huawei Kirin 9000 serisi işlemci ile gelecek. 2022 başında üretilecek modellerde ise Snapdragon 888 yonga setine yer verilecek. Muhtemelen Huawei arada performans farkı olmasın diye Kirin 9000’de küçük iyileştirmeler yapacak.

Huawei P50

İlk olarak Çin pazarında Kirin 9000 yonga seti ile satışa sunulacak olan P50 serisi, Avrupa pazarına geldiğinde Snapdragon 888‘i barındıracak. Kamera konusunda yine Leica ile anlaşacak olan firma, bu yıl oldukça büyük lenslere yer verecek. Sensör konusunda da bir ilke imza atacak olan firma, ana modelde 50 Megapiksel ana kamera kullanacak. Pro modelde ise bu çözünürlüğün 108 Megapiksel olması bekleniyor.

Android lisansını kaybeden Huawei çıkış yolunu HarmonyOS 2.0‘da bulmuştu. Kendine has bir ekosistem oluşturan Çinli firma, yeni işletim sistemini ilk olarak P50 ailesinde kullanıma sunacak. Muhtemelen HarmonyOS’li sürümler sadece Çin’de satışa sunulacak. Avrupa’da ise dileyen telefon satın aldıktan sonra HarmonyOS’i yükleyebilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu