Akıllı SaatAkıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

İnsan Vücudu Telefonu Şarj Edebilir mi?

Bilim insanları bir ilke imza atmak üzere. Yapılan araştırmalara göre insan vücudu telefonları şarj edebiliyor. Bu olay devrim yaratır.

Telefonlar her ne kadar akıllanırsa akıllansın batarya teknolojileri bariz bir şekilde geriden geliyordu. Hızlı şarj teknolojisinde son yıllarda yaşanan gelişmeler bu farkı kapatmaya başlamıştı. 120W, 200W ve hatta Xiaomi‘nin gerçekten kablosuz şarj özellikleri derken şimdi de insan vücudu için bir çalışma gerçekleştirildi.

Yapılan araştırmalara göre vücudumuz, enerjiyi bir cihazdan diğerine taşımak için bir iletken görevi görebiliyor. Singapur Üniversitesi NUS uzmanları tarafından yapılan bu araştırma ile telefon, akıllı saat ve akıllı bileklik gibi teknolojik cihazları vücudumuz ile şarj edebiliyor. Araştırmalar standart bataryaların 10 saat kadar doğrudan insan vücudu ile şarj edilebileceğini gösteriyor.

İnsan vücudu ile akıllı cihazlarınızı şarj edebileceksiniz

Deney sırasında, NUS uzmanları 1 m 60 cm mesafede 2 μW enerjiyi sürmek için yeni bir teknoloji kullanmış. Şimdilik sağlık açısından nasıl bir sonuç doğuracağı bilinmeyen bu çalışmada insan vücudu, mobil cihazları şarj etmek için bir vericiye dönüşmüş.

Yeni teknoloji sayesinde çevredeki uzaydan elektromanyetik dalgaları yakalamanın ve bunları cihaza güç sağlamak için kullanmanın mümkün olduğu belirtiliyor. Raporu yorumlayan uzmanlar, yukarıdakilerin tümü doğruysa bu teknolojinin yakın gelecekte bizlerle birlikte olabileceğini söylüyor.

insan vücudu

Telefonlar yerine bu teknolojinin akıllı saat ve bileklikler için geliştirilmesi oldukça sevindirici olur. Gün sonunda şarja Apple Watch takmak yerine sürekli vücudunuzdan beslenen bir saat hayal edin. Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Tabii bunun bir de sağlık tarafı var. Vücuttan bir enerji çıkacağı için gün sonunda insanda nasıl bir etki bırakacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu