Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPadiPhone

iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 ve tvOS 17 Güncellemesi Başladı

Apple, milyonların sabırsızlıkla beklediği iOS 17 güncellemesi için düğmeye bastı. Ayrıca her platformda güncellemeler başladı.

Haziran ayında WWDC’de yapılan duyurunun ardından Apple, dünya genelindeki cihazları için iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 ve tvOS 17’yi piyasaya sürmeye başladı. iOS 17, Telefon, Mesajlar ve FaceTime’a büyük güncellemeler getiriyor; yeni bir tam ekran deneyimi olan StandBy ve daha fazlasına göz atacağız. İşte iOS 17 güncellemesi ve daha fazlası…

iOS 17‘de AirDrop, etrafınızdakilerle paylaşmayı ve bağlantı kurmayı kolaylaştırır ve kişi paylaşımı için NameDrop’u ekler. Buna ek olarak Widget’lar, Safari, Müzik, AirPlay ve daha fazla uygulamada yenililker mevcut.

iPadOS 17, yeniden tasarlanmış bir Kilit Ekranı, Mesajlar için yeni Çıkartmalar deneyimi, yeni Sağlık uygulaması ve Verimlilik iyileştirmelerini getiriyor. iPadOS 17 ayrıca Safari, Klavye, Müzik, AirPlay ve daha fazlasına yönelik güncellemeleri de içermekte.

Apple Watch’un piyasaya sürülmesinden bu yana yapılan en büyük güncelleme olan watchOS 10 , hemen hemen her uygulamaya yeni bir görünüm, yeni gezinme yolları ve yeni bir Akıllı Yığın özelliği getiriyor. Mindfulness uygulamasında yeni bir zihinsel sağlık deneyimi olan bisiklet egzersizleri ve yürüyüş için gelişmiş yetenekler sunulmakta.

tvOS 17, kullanıcıların doğrudan Apple TV 4K’dan arama yapmasına veya iPhone veya iPad’de arama başlatmasına ve bunları Apple TV 4K’ya aktarmasına olanak tanıyor. Apple TV 4K’daki FaceTime, iPhone veya iPad’e kablosuz bağlanmak için Süreklilik Kamerası desteğinden yararlanıyor ve katılımcıları TV’de bir araya getirmek için cihazların kameralarından ve mikrofonlarından yararlanıyor.

Bu yılın ilerleyen zamanlarında Cisco ve Zoom tarafından sunulan Webex’in tvOS uygulamaları, Süreklilik Kamerasından yararlanacak ve iletişim yeteneklerini Apple TV 4K’ya kadar genişletecek.

iOS 17 Güncellemesi Alacak Modeller

iOS 17, iPhone Xs ve sonraki modeller için kullanıma sunuldu. iPhone 8 serisi, iPhone SE (1. nesil) ve iPhone X içinse güncelleme desteği sonlandırıldı.

iPadOS 17, iPad (6. nesil ve sonrası), iPad mini (5. nesil ve sonrası), iPad Air (3. nesil ve sonrası) ve iPad Pro (10,5 inç, 11 inç ve 12.9 inç sonrası) dahil olmak üzere çeşitli iPad modellerinde mevcuttur.

watchOS 10, Apple Watch Series 4 veya sonraki sürümleri ve iOS 17 yüklü iPhone Xs veya sonraki sürümleri destekliyor.  tvOS 17, Apple TV 4K ve Apple TV HD için kullanılabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu