Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Dimensity 8100, Gizemli Bir Redmi Telefon ile Buluşacak

Şirketin yeni canavarlarından Dimensity 8100, teknik özellikleri ve Redmi detayı ile gündemde parladı. İşte yonga setinin gelişmeleri.

Ünlü Çin kaynakları, MediaTek’in yakında piyasaya süreceği Dimensity 8100 yonga setinin temel özelliklerini ortaya çıkardı. Buna ek olarak, yonganın önümüzdeki ay bir Redmi cihaza güç vereceğini tahmin ediyor. Gelin tüm detaylara bir göz atalım.

Dimensity 8100, Amiral Gemisi Katili Olacak

TSMC’nin 5nm üretim süreci ile oluşturulan yonga seti, 2.0GHz’de çalışan dört Cortex-A55 çekirdeği ve 2.85GHz ile zirveye ulaşan dört Cortex-A78 çekirdeğine sahip olacak. G610-MC6 isimli grafik işlemcisi taşıması beklenen yonga seti, GFX ES 3.0 testlerinde 170 FPS’ye varan güç sağlıyor. İşlemcinin böylece yüksek performans sunacağını anlayabiliyoruz.

Bunlara ek olarak, yonga setinin LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama teknolojisini destekleyeceği düşünülüyor. Ayrıca yonga setinin, Qualcomm’un Snapdragon 888 yonga seti ile büyük rekabet edeceği de aktarıldı. Üst-orta segmente büyük yenilik getirmesi beklenen Dimensity 8100 için bir detay daha mevcut.

Dimensity 8100

Kaynaklar, gizemli bir Redmi akıllı telefonun bu yonga setinden güç alacağını da belirtiyor. Gizemli Redmi telefonun üst-orta segmentte yer alacağını da anlamış oluyoruz. Tahminlere göre bu akıllı telefon, önümüzdeki ayda tanıtılıp yaklaşan yonga seti ile kullanıcılara müthiş bir deneyim sağlayacak.

Şu anda yaklaşan telefon ve yonga setinin tam çıkış tarihi belli değil ancak mart ayının ortalarında olacağı düşünülüyor. Yeni gelişmeleri kaçırmamak için sıkı takipte kalın.

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu